Ingrediente reteta culinara :
|
-1,5 kg peste caras |
Se curata de solzi carasul si de maruntaie si se spala bine sub jet de apa. Se taie apoi in bucati potrivite. Se curata si se spala legumele apoi se dau prin razatoarea mare sau se toaca cu cutitul in bucatele mici. Se pune intr-o cratita uleiul si se adauga zarzavatul, apoi se adauga 3 linguri de apa si se lasa sa se inabuseasca. Dupa ce s-au inabusit legumele se adauga inca aproximativ 3 - 3,5 litri de apa in cratita si se lasa sa fiarba la foc potrivit cam 20 minute. Se adauga rosiile taiate in bucatele mici, zeama pentru acrit (bors, zeama de lamaie, zeama de varza sau otet), se adauga orezul spalat, se adauga bucatile de caras si se mai da la foc mic inca 20 de minute. Ideal este sa mai adaugati pe langa bucatile de caras si alte specii de pesti mai mici, acestia fac ciorba de caras mai gustoasa. Pestele nu trebuie fiert prea mult pentru ca risca sa se sfarame. Daca doriti sa fierbeti mai mult ingredientele, scoateti pestele intr-o farfurie si adaugati-l inapoi dupa ce considerati ca s-au fiert celelalte. Inainte sa oprim focul adaugam o mana de patrunjel verde maruntit. |
Pofta buna !
Caras la cuptorCarasul curatat, spalat, se taie bucati nu prea groase, se aranjeaza intr-o tava dreptunghiulara, se presara sare si piper, cimbru. Apoi, usturoiul taiat feliute, ceapa taiata feliute foarte subtiri, citeste tot |
Ciorba de caras Se pun 4 litri apa pe foc cu putin ulei.Se toaca legumele si se pun la fiert in apa care fierbe. |
Ciorba de caras dreasaMorcovii si ceapa se curata, se spala, se taie julien si se calesc in ulei, prin inabusire, pana ce incep sa se inmoaie. Se adauga faina si se face ca un sos. Se stinge cu apa clocotita, si se continu citeste tot |
Ciorba de caras proaspat Se curata carasul de solzi si intestine; se spala, se portioneaza si se sareaza. |
Ciorba de perisoare din carasZarzavatul si ceapa, rasa prin razatoare cu gauri mari, se calesc 2 min cu 2 linguride ulei. Apoi totul se stinge cu 11/2 l supa de peste clocotita si se lasa sa fiarba pina cind se pregatesc perisoar citeste tot |
Icre de peste carasInainte de a pregati icrele de peste trebuie sa le dam putin cu sare si sa le tinem la frigider cel putin 3 zile. Se ia un castron mai adanc dar si destul de lat, si se pun icrele de caras cu putina z citeste tot |
Peste prajit carasSe curata si se spala carasul, dupa care se taie in bucati potrivite, in cazul in care pestele mai mare. Pestele se pune la zvantat, pe servetele de hartie sau pe un prosop de bucatarie. Intr-o far citeste tot |
Salata de caras afumat Carasul afumat se trece prin masina de tocat impreuna cu merele curatate de coaja si seminte, ceapa si franzela.
|
Salata de caras saratCarasul se taie felii cu latimea de 1 cm. Cartofii se fierb si se taie felii subtiri. Ceapa se taie pestisori si se fierbe 10 min. in apa amestecata cu otet. Fasolea se fierbe separat, schimbandu-se citeste tot |
Adauga reteta culinara cu specific pescaresc |