Ingrediente reteta culinara :
|
- o conserva de ton |
Salata de ton este considerat un aperitiv cu legume si peste foarte sanatos si consistent. Se desface cutia de conserva de ton, se desface tonul in bucati mai mici, dupa care se aseaza int-un castron in care vom servi salata. Se curata si se spala ceapa, dupa care se taie solzisori, se spala rosiile si se taie felii subtiri, se scot samburii la masline, se stoarce lamaia, dupa care se adauga totul in castronul cu peste. Se adauga ulei de masline sau floarea soarelui, se condimenteaza si se amesteca bine salata de ton. Se serveste rece ca aperitiv. |
Pofta buna !
Salata cu tonSe spala salata, se scurge bine de apa, se taie fasii mai mari si se aseaza pe o farfurie plata. Se adauga ceapa taiata rondele, iar printre ele se aseaza ardeii cu varful spre centru. Tonul se taie b citeste tot |
Salata de peste tonSalata de peste ton se realizeaza in felul urmator : se ia o conserva de ton in ulei sau suc propriu, se scurge foarte bine ( se apasa intr-o strecuratoare ) apoi se adauga o ceapa mica razuita sau citeste tot |
Adauga reteta culinara cu specific pescaresc |