Ingrediente reteta culinara :
|
- 1 kg peste ten (cteno) |
Se curata ctenul de solzi si se spala bine, se portioneaza pestele in bucati potrivite. Se curata ceapa si se taie felii rotunde. Se unge o tava cu ulei apoi se aseaza feliile de ceapa, dupa care se adauga bucatile de peste. Se adauga apoi cateva felii de rosii taiate subtiri si morcov taiat fidelute, deasupra bucatilor de peste. Se adauga in tava un pahar cu apa sau vin alb. Se stropesc bucatile de ten cu ulei, se condimenteaza cu sare si piper, se acopera tava cu o folie de aluminiu, se introduce in cuptorul preincalzit, si se lasa la foc potrivit. Din cand in cand se stropeste pestele cu zeama din tava. Dupa aproximativ 25 - 30 de minute, se ia folia de aluminiu de pe tava si se mai lasa inca 5 minute la cuptor. Tenul la cuptor se serveste cu garnitura de cartofi prajiti sau natur, alaturi de un pahar de vin alb. |
![]() |
Pofta buna !
File de ten cu cartofiSe spala pestele se curata de eventualele oasele ramase, de pielite ramase dupa taiere. Se lasa putin la zvantat apoi se da cu sare si piper. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie rondele d citeste tot |
Peste prajit tenSe curata si se spala tenul, dupa care se taie in bucati potrivite, in cazul in care pestele mai mare. Pestele se pune la zvantat, pe servetele de hartie sau pe un prosop de bucatarie. Intr-o farfu citeste tot |
Salata de cteno afumat "Cteno afumat se trece prin masina de tocat impreuna cu merele curatate de coaja si seminte, ceapa si franzela.
|
Salata de cteno saratCteno se taie felii cu latimea de 1 cm. Cartofii se fierb si se taie felii subtiri. Ceapa se taie pestisori si se fierbe 10 min. in apa amestecata cu otet. Fasolea se fierbe separat, schimbandu-se 2 citeste tot |
Saramura de peste tenPentru saramura de peste ten este necesara o tava pe care se aseaza un strat gros de sare cam de 3-4 milimetrii. Dupa ce a fost eviscerat si spalat, tenul se aseaza in tava pe stratul de sare. Cand citeste tot |
![]() |
![]() |
![]() |
Adauga reteta culinara cu specific pescaresc |