Se curata somnul african, se scot oasele si se spala. Separat se pune coltul de paine la muiat intr-un vas cu apa. Se taie ceapa in cubulete si se caleste putin intr-o tigaie cu ulei incins, oana cand prinde o culoare galbuie. Somnul african se taie bucati si se da de doua ori prin masina de tocat carne, impreuna cu cateii de usturoi. Compozitia rezultata se pune intr-un recipient, dupa care se adauga sare, piper, un ou, ceapa calita putin in ulei si patrunjelul verde tocat. Se amesteca toate ingredientele din recipient apoi se lasa o ora la frigider. Dupa ce a stat la rece se ia compozitia de chiftele de somn african si se formeaza mici bilute, de marimea unor nuci sau se aplatizeaza usor de forma unor turte mici, fiecare cum doreste. Separat se pune o tigaie cu ulei, pe aragaz, la foc potrivit. Chiftelele de somn african se tavalesc prin faina de grau apoi se prajesc pe toate partile in tigaia cu ulei incins. Chiftelele de somn afican se servers calde, cu garnitura de cartofi pai, cartofi natur sau piure de catofi. Reteta de chiftele de somn african poate aplica cu succes si multor altor specii de pesti cum ar fi : babusca, batca, beldita, biban, biban soare, fitofag, hamsie, morunas, novac, oblete, rechin, rosioara, sabita, stiuca, ten, macrou)
|