Ingrediente reteta culinara :
|
Peste proaspat, patru cinci bucati,ardei iute, ardei gras, piper, sare, usturoi, cimbru, patrunjel, rosii. |
Se curata pestele, se spala, apoi se aseaza pe un prosop de bucatarie. Se lasa 10 minute. Se ia o tigaie de copt vinete sau ardei si se pune la foc. In tigaie se asterne un strat de sare, se lasa putin sa se încalzeasca apoi se aseaza pestele. Se coace pestele pe patul de sare pe ambele parti. Intr-o cratita se toaca legumele, se condimenteaza cu sare si piper dupa care se adauga putina apa si se da la foc mic pana incepe sa fiarba. Dupa ce pestele s-a copt pe patul de sare, se scutura bine si se aseaza in cratita, se acopera cu un capac si se lasa 10 minute. Saramura de pastrav se poate servi cu mamaliga si un pahar de vin alb. |
Pofta buna !
Peste prajit pastrav indigenSe curata si se spala pastravul indigen, dupa care se taie in bucati potrivite, in cazul in care pestele mai mare. Pestele se pune la zvantat, pe servetele de hartie sau pe un prosop de bucatarie. citeste tot |
Adauga reteta culinara cu specific pescaresc |