Ingrediente reteta culinara :
|
- un nisetru |
Se curata si se spala nisetrul, dupa care se portioneza capul in bucati, se taie marunt morcovul, telina si ceapa dupa care se pun la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Dupa ce incepe sa fiarba se lasa aproximativ 10 minute dupa care se adauga orezul. Cand zarzavatul este aproape fiert se adauga in oala si bucatile portionate de nisetru, dupa care se lasa sa fiarba in continuare la foc mic. Din cand in cand se ia spuma de deasupra si se potriveste dupa gust cu sare. Cand este aproape gata se adauga si borsul incalzit, se mai tine la fiert aproximativ 3 minute, dupa care se opreste focul si se adauga verdeturile tocate marunt. |
Pofta buna !
Nisetru in sos de vin albNisetrul este un peste care are cartilagii multe. Se curata, se spala si se taie nisetrul in felii rondele. Rondelele de nisetru se condimenteaza cu sare si piper, se aseaza intr-o tava, se stropesc c citeste tot |
Nisetru la cuptor cu sos de portocala si lamaieSe spala nisetrul si se pune intr-o tava, separat se pune intr-un vas sucul de la o portocala si de la o lamaie, uleiul de masline, vinul si apa, se amesteca bine si se adauga si cate putin din fiecar citeste tot |
Nisetru la tavaSe curata si se spala bine nisetrul, se taie in felii rondele, dupa care se condimenteaza cu sare, piper, boia de ardei rosu si ghimbir. Rondelele de nisetru se aseaza intr-o tava si se stropesc cu ul citeste tot |
Nisetru prajitNisetrul se curata, se spala si se taie in bucati potrivite. Se pudreaza bucatile de nisetru cu faina, se pun la prajit in ulei si se rumenesc pe ambele parti. Dupa ce s-au rumenit bucatile de peste, citeste tot |
Rasol de nisetruSe curata si se spala nisetrul dupa care se taie in bucati potrivite. Se curata si se spala ceapa si morcovul, dupa care se pun la fiert intr-o oala cu apa cu sare, doua foi de dafin, boabe de piper, citeste tot |
Rasol de nisetru cu maionezaSe curata nisetrul se spala si se pune in apa cu putina sare. Se curata si se spala legumele, se taie rondele apoi se pun la fiert intr-o oala cu apa, se adauga si o frunza de dafin, cateva boabe de p citeste tot |
Storceag de nisetruSe curata nisetrul, se spala si se portioneaza in bucati potrivite. Capul si coada de nisetru se pun la fiert intr-o oala cu aproximativ 10 litri de apa. Celelalte bucati de peste taiate cam la trei c citeste tot |
Storceag de nisetru cu smantanaSe curata pestele se spala si se taie rondele. Se pune intr-o oala la fiert apa cu o lingura de sare, iar cand incepe sa fiarba se adauga capul de nisetru. Se lasa la fiert aproximativ 15 minute, dupa citeste tot |
![]() |
![]() |
Adauga reteta culinara cu specific pescaresc |