Se pun intr-o tigaie mai inalta cu capac, doua linguri de ulei de masline o cana cu mazare, cativa catei de usturoi zdrobiti putin, sare, piper, doua linguri de unt, se amesteca putin si se pune capacul, se lasa la foc potrivit aproximativ 15 minute, amestecand din cand in cand.
Se curata si se spala dorada, se taie in fileuri si se aleg oasele cu atentie, apoi se usuca cu servetele de bucatarie. Se asezoneaza fileurile de dorada cu sare, piper si se ung cu putin ulei de masline, dupa care se pun intr-o tigaie neaderenta incinsa la foc mare. Se adauga in tigaie si putin ulei de masline, cativa catei de usturoi, piper, cimbru, salvie si rozmarin. Fileurile de dorada se pun prima data cu carnea in jos. Se prajesc fileurile de doarada pe fiecare parte aproximativ cinci minute. In momentul in care intoarceti pestele cu pielea pe tigaie, presati putin cu o furculita, pentru a se putea praji fileul uniform. Dupa ce s-au prajit fileurile de dorada se scot pe servetele de bucatarie, sa se scurga uleiul in exces. Pentru servire se pun cateva linguri de mazare pe o farfurie, deasupra se aseaza fileurile de dorada, se presara si cateva cubulete de rosii cherry, se adauga cateva feliute de lamaie si se stropeste cu putin ulei de masline.
|