CIORBA DE PESTE BATCA |
![]() |
Se curata de solzi batca si de maruntaie si se spala bine sub jet de apa. Se taie apoi in bucati potrivite. Se curata si se spala legumele apoi se dau prin razatoarea mare sau se toaca cu cutitul in bucatele mici. Se pune intr-o cratita uleiul si citeste tot |
PESTE PRAJIT BATCA |
![]() |
Se curata si se spala batca, dupa care se taie in bucati potrivite, in cazul in care pestele mai mare. Pestele se pune la zvantat, pe servetele de hartie sau pe un prosop de bucatarie. Intr-o farfurie intinsa se pune faina de grau, malaiul si puti citeste tot |
SALATA DE BATCA SARATA |
![]() |
Batca se taie felii cu latimea de 1 cm. Cartofii se fierb si se taie felii subtiri. Ceapa se taie pestisori si se fierbe 10 min. in apa amestecata cu otet. Fasolea se fierbe separat, schimbandu-se 2 ape in timpul fierberii, apoi se scurge. Castra citeste tot |
SARAMURA DE PESTE BATCA |
![]() |
Pentru saramura de peste batca este necesara o tava pe care se aseaza un strat gros de sare cam de 3-4 milimetrii. Dupa ce a fost eviscerata si spalata, batca se aseaza in tava pe stratul de sare. Cand este gata, pestele se curata crusta de sare, pen citeste tot |
| << prima < inapoi [1] inainte > ultima >> |
| Adauga reteta culinara cu specific pescaresc |