Ingrediente reteta culinara :
|
- coregon |
Se curata si se spala legumele dupa care se coc pe gratarul incins sau in cuptor. Dupa ce s-au copt legumele se curata si se lasa deoparte. Se curata si se spala pestele, se taie rondele, se condimenteaza cu sare si piper, dupa care se pune pe gratarul incins sau se prajeste intr-o tigaie cu putin ulei, pana prinde crusta pe ambele parti. Intr-o oala se pun aproximativ 500 ml de apa la fiert, se adauga doua foi de dafin, boabe de piper, ardei iute tocat marunt si usturoi, apoi se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute. Se ia o tava de cuptor, se pune pestele copt la gratar sau prajit la tigaie, se adauga legumele coapte si zeama obtinuta mai devreme, se baga tava in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius si se tine pentru aproximativ 20 de minute. Saramura din coregon se serveste cu mamaliga calda. |
Pofta buna !
Coregon afumat la gratarCoregonul se curata si se spala, se condimenteaza cu sare si piepr, se curata usturoiiul si se pune cate un catel in interiorul fiecarui peste si cate o felie de lamaie. Se stropesc pestii cu ulei de citeste tot |
Coregon condimentat la cuptorSe curata pestii, se spala, se cresteaza, se condimenteaza cu sare, piper si condimente pentru peste, se introduc feliute de lamaie si usturoi in crestaturile facute inainte, dupa care se pun intr-o t citeste tot |
Coregon cu lamaieSe curata pestele, se spala si se taie in forma de rondele. Se asezoneaza bucatile de peste cu sare si zeama de lamaie, dupa care se pun la prajit intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline si unt citeste tot |
Coregon cu legumeFileurile de peste se condimenteaza cu sare si piper, se pun intr-o tava si se baga in cuptorul preincalzit la 180 de grade celsius, pentru aproximativ 30 de minute. Intr-o tigaie mai adanca se topesc citeste tot |
Coregon cu legume la cuptorSe curata si se spala pestii dupa care se pun intr-o tava de cuptor unsa cu putin ulei de masline. Se ung si pestii cu putin ulei de masline, se condimenteaza cu sare, piper, praf de usturoi, rozmarin citeste tot |
Coregon cu mamaliguta si sos de usturoiSe pune apa la fiert pentru mamaliga, se adauga sare, 50 de grame de unt apoi malaiul si se amesteca din cand in cand. Se curata pestele, se spala, se condimenteaza cu sare si piper. Se dau bucatile d citeste tot |
Coregon cu orezSe curata pestele, se spala si se lasa la zvantat. Se condimenteaza pestele cu sare si piper, dupa care se pune pe o tigaie grill si se lasa sa se coaca. In acelasi timp se pregateste orezul, se pune citeste tot |
Coregon cu usturoi la cuptorSe pune intr-un castron ulei de masline, usturoi tocat marunt, sare si piper. Se curata si se spala pestele dupa care se cresteaza, se unge cu amestecul facut mai devreme. Se pun pesti intr-o tava de citeste tot |
Coregon in crusta de malaiSe curata pestele, se spala si se taie fieluri. Se usuca bine fileurile de peste, se asezoneaza cu sare, piper, praf de usturoi dupa care se dau prin faina de porumb. Se scutura fileurile de excesul d citeste tot |
Adauga reteta culinara cu specific pescaresc |