despre pescuit
pescuit sportiv Acasa unde pescuim Unde pescuim anunturi gratuite Anunturi solunar Solunar contact Contact balti de pescuit Balti de pescuit monturi pescuit Monturi pescuit tehnici de pescuit Tehnici de pescuit noduri pescaresti Noduri Pescaresti retete peste Retete peste retete vanatoresti Retete culinare vanatoresti nade si momeli Nade si momeli imagini balti Imagini balti peisaje balti Peisaje balti capturi pesti Capturi pesti specii de pesti Specii de pesti pescuit video Pescuit video pescuit Pescuit bancuri cu pescari Bancuri cu pescari ☰ MENIU

Plachie de coregon

  • Ingrediente reteta culinara :
    Plachie de coregon

  • - coregon (2 bucati)
    - doua cepe rosii potrivite
    - o ceapa alba
    - doia ardei capia
    - doua rosii mari
    - zece rosii cherry
    - cinci catei de usturoi
    - ulei de masline
    - 100 ml vin alb
    - doua foi de dafin
    - o legatura de patrunjel verde
    - un borcanel de pasta de rosii
    - sare
    - piper

  • Preparare reteta culinara :

  • Se curata si se spala legumele, ardeiul capia, rosiile si usturoiul se taie feliute subtiri, ceapa se toaca solzisori. Se pune o tigaie la incins cu putin ulei de masline, se adauga ceapa, ardeiul capia, rosiile si usturoiul tocat, se amesteca si se lasa sa se caleasca putin, dupa care se adauga un borcanel cu pasta de rosii dizolvate in putina apa. Se fierbe toata compozitia aproximativ 10 minute dupa care se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
    Se curata si se spala pestele, se condimenteaza cu sare si piper, dupa care se pune intr-o tava de cuptor, apoi se adauga amestecul de legume format mai devreme, doua foi de dafin, rosiile cherry si 100 ml de vin alb. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade celsius si se lasa aproximativ 30 de minute. Cand este gata se scoate tava din cuptor si se presara patrunjel verde tocat pe deasupra. Plachia de coregon se serveste fierbinte cu amaliga.
  • Pofta buna !

  • ALTE RETETE PESTE COREGON

  • Coregon afumat la gratar

    Coregonul se curata si se spala, se condimenteaza cu sare si piepr, se curata usturoiiul si se pune cate un catel in interiorul fiecarui peste si cate o felie de lamaie. Se stropesc pestii cu ulei de citeste tot

  • Coregon condimentat la cuptor

    Se curata pestii, se spala, se cresteaza, se condimenteaza cu sare, piper si condimente pentru peste, se introduc feliute de lamaie si usturoi in crestaturile facute inainte, dupa care se pun intr-o t citeste tot

  • Coregon cu lamaie

    Se curata pestele, se spala si se taie in forma de rondele. Se asezoneaza bucatile de peste cu sare si zeama de lamaie, dupa care se pun la prajit intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline si unt citeste tot

  • Coregon cu legume

    Fileurile de peste se condimenteaza cu sare si piper, se pun intr-o tava si se baga in cuptorul preincalzit la 180 de grade celsius, pentru aproximativ 30 de minute. Intr-o tigaie mai adanca se topesc citeste tot

  • Coregon cu legume la cuptor

    Se curata si se spala pestii dupa care se pun intr-o tava de cuptor unsa cu putin ulei de masline. Se ung si pestii cu putin ulei de masline, se condimenteaza cu sare, piper, praf de usturoi, rozmarin citeste tot

  • Coregon cu mamaliguta si sos de usturoi

    Se pune apa la fiert pentru mamaliga, se adauga sare, 50 de grame de unt apoi malaiul si se amesteca din cand in cand. Se curata pestele, se spala, se condimenteaza cu sare si piper. Se dau bucatile d citeste tot

  • Coregon cu orez

    Se curata pestele, se spala si se lasa la zvantat. Se condimenteaza pestele cu sare si piper, dupa care se pune pe o tigaie grill si se lasa sa se coaca. In acelasi timp se pregateste orezul, se pune citeste tot

  • Coregon cu usturoi la cuptor

    Se pune intr-un castron ulei de masline, usturoi tocat marunt, sare si piper. Se curata si se spala pestele dupa care se cresteaza, se unge cu amestecul facut mai devreme. Se pun pesti intr-o tava de citeste tot

  • Coregon in crusta de malai

    Se curata pestele, se spala si se taie fieluri. Se usuca bine fileurile de peste, se asezoneaza cu sare, piper, praf de usturoi dupa care se dau prin faina de porumb. Se scutura fileurile de excesul d citeste tot

  • retete culinare COREGON

    Vezi aici toate retetele culinare din coregon

  • Te-ar mai putea interesa

  • retete culinare peste

    Alte retete culinare din alte specii de pesti

  • Adauga reteta culinara cu specific pescaresc