Ingrediente reteta culinara :
|
- coregon (doua bucati) |
Se curata si se spala pestii, se indeparteaza capul si coada pestilor, apoi se taie in doua pe lungime, se condimenteaza cu sare si piper. Se pune intr-o farfurie faina de porumb, faina de grau, sare si piper, apoi se pudreaza bucatile de peste cu amestecul format. Se pun bucatile de peste la prajit intr-o tigaie incinsa cu ulei, prima data pe partea cu pielea apoi pe cealalta parte. Dupa ce s-au rumenit bucatile de peste se scot pe o farfurie intinsa. In paralel se prajesc cartofi congelati intr-o tigaie cu ulei. Usturoiul se curata si se piseaza intr-un mojar cu putina sare, apoi se adauga doua linguri de smantana. Coregonul prajit in crusta de malai cu cartofi prajiti si mujdei de usturoi se serveste fierbinte. |
Pofta buna !
Coregon afumat la gratarCoregonul se curata si se spala, se condimenteaza cu sare si piepr, se curata usturoiiul si se pune cate un catel in interiorul fiecarui peste si cate o felie de lamaie. Se stropesc pestii cu ulei de citeste tot |
Coregon condimentat la cuptorSe curata pestii, se spala, se cresteaza, se condimenteaza cu sare, piper si condimente pentru peste, se introduc feliute de lamaie si usturoi in crestaturile facute inainte, dupa care se pun intr-o t citeste tot |
Coregon cu lamaieSe curata pestele, se spala si se taie in forma de rondele. Se asezoneaza bucatile de peste cu sare si zeama de lamaie, dupa care se pun la prajit intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline si unt citeste tot |
Coregon cu legumeFileurile de peste se condimenteaza cu sare si piper, se pun intr-o tava si se baga in cuptorul preincalzit la 180 de grade celsius, pentru aproximativ 30 de minute. Intr-o tigaie mai adanca se topesc citeste tot |
Coregon cu legume la cuptorSe curata si se spala pestii dupa care se pun intr-o tava de cuptor unsa cu putin ulei de masline. Se ung si pestii cu putin ulei de masline, se condimenteaza cu sare, piper, praf de usturoi, rozmarin citeste tot |
Coregon cu mamaliguta si sos de usturoiSe pune apa la fiert pentru mamaliga, se adauga sare, 50 de grame de unt apoi malaiul si se amesteca din cand in cand. Se curata pestele, se spala, se condimenteaza cu sare si piper. Se dau bucatile d citeste tot |
Coregon cu orezSe curata pestele, se spala si se lasa la zvantat. Se condimenteaza pestele cu sare si piper, dupa care se pune pe o tigaie grill si se lasa sa se coaca. In acelasi timp se pregateste orezul, se pune citeste tot |
Coregon cu usturoi la cuptorSe pune intr-un castron ulei de masline, usturoi tocat marunt, sare si piper. Se curata si se spala pestele dupa care se cresteaza, se unge cu amestecul facut mai devreme. Se pun pesti intr-o tava de citeste tot |
Coregon in crusta de malaiSe curata pestele, se spala si se taie fieluri. Se usuca bine fileurile de peste, se asezoneaza cu sare, piper, praf de usturoi dupa care se dau prin faina de porumb. Se scutura fileurile de excesul d citeste tot |
Adauga reteta culinara cu specific pescaresc |