Ingrediente reteta culinara :
|
- coregon (doua bucati) |
| Se pune intr-un castron ulei de masline, usturoi tocat marunt, sare si piper. Se curata si se spala pestele dupa care se cresteaza, se unge cu amestecul facut mai devreme. Se pun pesti intr-o tava de cuptor, se acopera cu o folie de aluminiu si se baga in cuptorul preincalzit la o temperatura de 200 de grade, pentru aproximativ 30 de minute, dupa care se da la o parte folia de aluminiu si se mai lasa inca 10 minute sa se formeze o crusta. Cartofii se curata, se spala si se taie in cuburi, se pun la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Dupa ce au fiert cartorii se scurg de apa, se adauga untul topit, sare, piper si patrunjel verde tocat marunt. Pentru sos se marunteste o caciulie de usturoi, se amesteca cu sare si ulei, se amesteca bine trei minute apoi se adauga 100 grame de smantana. Pentru servire se pune pestele pe o farfurie intinsa, se adauga cartofii facuti inainte si se stropeste cu sos de usturoi, patrunjel si smantana. |
Pofta buna !
Coregon afumat la gratarCoregonul se curata si se spala, se condimenteaza cu sare si piepr, se curata usturoiiul si se pune cate un catel in interiorul fiecarui peste si cate o felie de lamaie. Se stropesc pestii cu ulei de citeste tot |
Coregon condimentat la cuptorSe curata pestii, se spala, se cresteaza, se condimenteaza cu sare, piper si condimente pentru peste, se introduc feliute de lamaie si usturoi in crestaturile facute inainte, dupa care se pun intr-o t citeste tot |
Coregon cu lamaieSe curata pestele, se spala si se taie in forma de rondele. Se asezoneaza bucatile de peste cu sare si zeama de lamaie, dupa care se pun la prajit intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline si unt citeste tot |
Coregon cu legumeFileurile de peste se condimenteaza cu sare si piper, se pun intr-o tava si se baga in cuptorul preincalzit la 180 de grade celsius, pentru aproximativ 30 de minute. Intr-o tigaie mai adanca se topesc citeste tot |
Coregon cu legume la cuptorSe curata si se spala pestii dupa care se pun intr-o tava de cuptor unsa cu putin ulei de masline. Se ung si pestii cu putin ulei de masline, se condimenteaza cu sare, piper, praf de usturoi, rozmarin citeste tot |
Coregon cu mamaliguta si sos de usturoiSe pune apa la fiert pentru mamaliga, se adauga sare, 50 de grame de unt apoi malaiul si se amesteca din cand in cand. Se curata pestele, se spala, se condimenteaza cu sare si piper. Se dau bucatile d citeste tot |
Coregon cu orezSe curata pestele, se spala si se lasa la zvantat. Se condimenteaza pestele cu sare si piper, dupa care se pune pe o tigaie grill si se lasa sa se coaca. In acelasi timp se pregateste orezul, se pune citeste tot |
Coregon in crusta de malaiSe curata pestele, se spala si se taie fieluri. Se usuca bine fileurile de peste, se asezoneaza cu sare, piper, praf de usturoi dupa care se dau prin faina de porumb. Se scutura fileurile de excesul d citeste tot |
Coregon in crusta de malai cu sos de usturoi si iaurtSe curata pestele, se spala si se lasa la zvantat cateva minute. Intr-un castron punem o cana de faina de porumb cu putina sare, amestecam bine, dam bucatile de peste prin amestecul format. Scuturam b citeste tot |
| Adauga reteta culinara cu specific pescaresc |