Ingrediente reteta culinara :
|
- coregon (trei pesti la 500 grame bucata) |
Coregonul se curata si se spala, se condimenteaza cu sare si piepr, se curata usturoiiul si se pune cate un catel in interiorul fiecarui peste si cate o felie de lamaie. Se stropesc pestii cu ulei de masline si zeama de lamaie, dupa care se lasa deoparte. Ardeii capia si rosiile se coc pentru a se putea decoji. Se pune la fiert o oala cu apa si putina sare, dupa care se adauga malai pentru a face o mamaliga. Se curata dovleceii se taie felii si se dau cu putina sare dupa care se lasa la zvantat. Se curata si se spala ceapa, se taie in felii. Se ung dovelceii si ceapa cu putin ulei de masline apoi se pun pe gratarul incins. Se taie o caciulie de usturoi transversal si se pune pe gratar. Dupa ce s-au copt pe gratar ardeii si rosiile, se curata si se taie in cubulete, se paseaza usturoiul copt pe gratar cu un catel de usturoi tocat si se adauga peste legume. Pestele se frige cate trei minute pe fiecare parte, pe gratarul incins, pana cand prinde crusta, dupa care se pozitioneaza pe partea gratarului mai rece unde am pus in prealabil cateva bucati de lemn de mar si se afuma putin. Mamaliga se taie in felii patrate, se ung bucatile cu ulei de masline si se frig pe gratarul incins atat cat sa prinda urme. Coregonul afumat la gratar se serveste fierbinte cu legume si mamaliga fripte pe gratar. |
Pofta buna !
Coregon condimentat la cuptorSe curata pestii, se spala, se cresteaza, se condimenteaza cu sare, piper si condimente pentru peste, se introduc feliute de lamaie si usturoi in crestaturile facute inainte, dupa care se pun intr-o t citeste tot |
Coregon cu lamaieSe curata pestele, se spala si se taie in forma de rondele. Se asezoneaza bucatile de peste cu sare si zeama de lamaie, dupa care se pun la prajit intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline si unt citeste tot |
Coregon cu legumeFileurile de peste se condimenteaza cu sare si piper, se pun intr-o tava si se baga in cuptorul preincalzit la 180 de grade celsius, pentru aproximativ 30 de minute. Intr-o tigaie mai adanca se topesc citeste tot |
Coregon cu legume la cuptorSe curata si se spala pestii dupa care se pun intr-o tava de cuptor unsa cu putin ulei de masline. Se ung si pestii cu putin ulei de masline, se condimenteaza cu sare, piper, praf de usturoi, rozmarin citeste tot |
Coregon cu mamaliguta si sos de usturoiSe pune apa la fiert pentru mamaliga, se adauga sare, 50 de grame de unt apoi malaiul si se amesteca din cand in cand. Se curata pestele, se spala, se condimenteaza cu sare si piper. Se dau bucatile d citeste tot |
Coregon cu orezSe curata pestele, se spala si se lasa la zvantat. Se condimenteaza pestele cu sare si piper, dupa care se pune pe o tigaie grill si se lasa sa se coaca. In acelasi timp se pregateste orezul, se pune citeste tot |
Coregon cu usturoi la cuptorSe pune intr-un castron ulei de masline, usturoi tocat marunt, sare si piper. Se curata si se spala pestele dupa care se cresteaza, se unge cu amestecul facut mai devreme. Se pun pesti intr-o tava de citeste tot |
Coregon in crusta de malaiSe curata pestele, se spala si se taie fieluri. Se usuca bine fileurile de peste, se asezoneaza cu sare, piper, praf de usturoi dupa care se dau prin faina de porumb. Se scutura fileurile de excesul d citeste tot |
Coregon in crusta de malai cu sos de usturoi si iaurtSe curata pestele, se spala si se lasa la zvantat cateva minute. Intr-un castron punem o cana de faina de porumb cu putina sare, amestecam bine, dam bucatile de peste prin amestecul format. Scuturam b citeste tot |
![]() |
![]() |
Adauga reteta culinara cu specific pescaresc |