Ingrediente reteta culinara :
|
- cambula |
Se curata si se spala cambula, dupa care se taie in fileuri apoi se usuca cu servetele de bucatarie. Se amesteca intr-un castron putina faina cu sare, piper macinat si putin praf de usturoi, dupa care se dau fileurile prin amestecul format. Se scutura de exces si se pun la prajit intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline si unt. Pentru prepararea couscous-ului se adauga intr-un castron, grauntele de couscous, boiaua de ardei rosu, ghimbirul tocat marunt si putina sare, se amesteca bine, apoi se toarna 450 ml de apa fierbinte in castron, se acopera cu un capac si se lasa sa se umfle couscous-ul. In alt castron se adauga ceapa rosie taiata felii subtiri, usturoiul toacat marunt si zeama de la o lamaie. Dupa ce s-a umflat couscous-ul se amesteca cu ceapa si sucul de lamaie, se adauga rosii cherry taiate in doua, patrunjel verde tocat marunt si o lingura de ulei de masline. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se aseaza pe o farfurie intinsa fileurile de cambula, se adauga couscous-ul langa peste si cateva feliute de lamaie. |
Pofta buna !
Cambula cu lamaie la cuptorSe curata si se spala cambula dupa care se taie in fileuri. Se ia un vas de cuptor si se unge cu putin ulei de masline, se aseaza un strat de fileuri de cambula, apoi felii subtiri de lamaie. Se condi citeste tot |
Cambula cu unt la cuptor Se curata cambula si se spala, dupa care se cresteaza oblic, apoi se pune intr-o tava de cuptor. Se condimenteaza cu sare, piper, rozmarin, cimbru si se stropeste cu putin ulei de masline. |
Cambula în crusta de cartofiSe curata si se spala cartofii, se rad pe razatoarea mare, se clatesc cu putina apa, se scurg bine apoi se amesteca cu 20 de grame de amidon alimentar. Se intind pe un prosop de bucatarie curat, si se citeste tot |
Cambula la tigaieSe curata si se spala cambula, apoi se taie in fileuri. Se sterg bucatile de peste cu servetele de bucatarie. Se amesteca intr-un castron doua linguri de faina cu un sfert de lingurita de piper macina citeste tot |
File de cambula cu unt la cuptorSe curata si se spala cambula, apoi se taie in fileuri. Se curata si se spala morcovii si dovleceii, dupa care se taie in fasii subtiri. Se condimenteaza cu sare si piper legumele si fileurile de camb citeste tot |
![]() |
![]() |
Adauga reteta culinara cu specific pescaresc |