Ingrediente reteta culinara :
|
- cambula (aproximativ 600 grame fileuri) |
Se curata si se spala cartofii, se rad pe razatoarea mare, se clatesc cu putina apa, se scurg bine apoi se amesteca cu 20 de grame de amidon alimentar. Se intind pe un prosop de bucatarie curat, si se mai lasa la zvantat cateva minute. Se curata si se spala cambula, se taie in fileuri, se sterg bucatile de peste cu servetele de bucatarie. Intr-un castron se adauga mustar dulce, hrean ras pe razatoarea mica, sare, piper si patrunjel verde tocat, se amesteca bine, apoi se ung fileurile de cambula cu compozitia rezultata. Se lasa sa stea putin pe o farfurie, sa intre condimentele in fileuri. Intr-un castron se amesteca trei oua cu sare, piper macinat, patrunjel verde tocat si boia de ardei rosu. Se trec fileurile de cambula prin faina, apoi prin ouale amestecate cu condimente, dupa care se dau prin cartofii rasi si se acopera pe toate partile. Se pun fileurile intr-o tava de cuptor, pe hartie de copt unsa cu putin ulei de masline. Printre fileuri se aseaza catei de usturoi si se stopesc cu putin vin si ulei de masline. Se baga tava in cuptorul preincalzit si se tin la foc potrivit pana cand se rumenesc. La servire cambula in crusta de cartofi se stropeste cu suc de lamaie pe deasupra. |
Pofta buna !
Cambula cu lamaie la cuptorSe curata si se spala cambula dupa care se taie in fileuri. Se ia un vas de cuptor si se unge cu putin ulei de masline, se aseaza un strat de fileuri de cambula, apoi felii subtiri de lamaie. Se condi citeste tot |
Cambula cu unt la cuptor Se curata cambula si se spala, dupa care se cresteaza oblic, apoi se pune intr-o tava de cuptor. Se condimenteaza cu sare, piper, rozmarin, cimbru si se stropeste cu putin ulei de masline. |
Cambula la tigaieSe curata si se spala cambula, apoi se taie in fileuri. Se sterg bucatile de peste cu servetele de bucatarie. Se amesteca intr-un castron doua linguri de faina cu un sfert de lingurita de piper macina citeste tot |
Cambula la tigaie cu couscous rosii si ghimbirSe curata si se spala cambula, dupa care se taie in fileuri apoi se usuca cu servetele de bucatarie. Se amesteca intr-un castron putina faina cu sare, piper macinat si putin praf de usturoi, dupa care citeste tot |
File de cambula cu unt la cuptorSe curata si se spala cambula, apoi se taie in fileuri. Se curata si se spala morcovii si dovleceii, dupa care se taie in fasii subtiri. Se condimenteaza cu sare si piper legumele si fileurile de camb citeste tot |
Adauga reteta culinara cu specific pescaresc |