Ingrediente reteta culinara :
|
- 700-800 g biban |
Zarzavatul si ceapa, rasa prin razatoare cu gauri mari, se calesc 2 min cu 2 linguride ulei. Apoi totul se stinge cu 11/2 l supa de peste clocotita si se lasa sa fiarba pina cind se pregatesc perisoarele. Bibanul, se curata de piele si apoi se scoate carnea, trecand cu cutitul de-a lungul coloanei vertebrale de o parte si de alta a acesteia. Carnea cca 250 g care rezulta se curata de toate oasele si se trece prin masina de tocat, impreuna cu franzela muiata si bine stoarsa. La tocatura se adauga o lingurita cu varf de ceapa rasa fin sau taiata marunt, un ou intreg, faina un varf de cutit de piper, patrunjelul si sarea si se amesteca bine. Oasele de peste, capul si pielea se fierb, inainte cu apa care stinge zarzavatul. Cind zarzavatul este bine fiert, se acreste ciorba dupa gust sau cu ce exista la indemana, potrivindu-se gustul cu sare. Din compozitia de perisoare, se ia cu lingurita uda in ciorba o cantitate aproximativ cat o maslina i se da o forma rotunda in lingurita si se da drumul in ciorba care clocoteste. Cind toate perisoarele sint gata se fierb la foc mic cca 15 min.Pentru aroma se pune leustean. |
Pofta buna !
Biban cu sampanieDupa ce s-a curatit pestele se spala si se separa laptii. Se pune intr-o cratita jumatate de sticla de sampanie in care se adauga si laptii. Dupa ce a fiert la foc mic se adauga o lingurade faina si z citeste tot |
Chiftele de peste bibanSe curata bibanul de piele, se dezoseaza si se spala. Se pune intr-un castron la muiat painea, se toaca ceapa cubulete mici. Daca este mare, se taie bucati bibanul si se da de doua ori prin masina citeste tot |
Ciorba de peste bibanSe curata de solzi bibanul si de maruntaie si se spala bine sub jet de apa. Se taie apoi in bucati potrivite. Se curata si se spala legumele apoi se dau prin razatoarea mare sau se toaca cu cutitul in citeste tot |
Icre de peste bibanInainte de a pregati icrele de peste trebuie sa le dam putin cu sare si sa le tinem la frigider cel putin 3 zile. Se ia un castron mai adanc dar si destul de lat, si se pun icrele de biban cu putina z citeste tot |
Peste prajit bibanSe curata si se spala bibanul, dupa care se taie in bucati potrivite, in cazul in care pestele mai mare. Pestele se pune la zvantat, pe servetele de hartie sau pe un prosop de bucatarie. Intr-o far citeste tot |
Salata de icre de bibanDaca icrele de biban au fost tinute in sare, se vor pune la desarat intr-un vas cu apa aproximativ 40 de minute, apoi se scot din apa si se scurg printr-un tifon. Se iau feliile de paine si se stropes citeste tot |
Saramura de peste bibanPentru saramura de peste biban este necesara o tava pe care se aseaza un strat gros de sare cam de 3-4 milimetrii. Dupa ce a fost eviscerat si spalat, bibanul se aseaza in tava pe stratul de sare. C citeste tot |
Saramura de peste biban la gratarPentru saramura de peste biban la gratar, avem nevoie de o tava sau o tigaie intinsa, pe care se presara un strat de sare mare. Se eviscereaza bibanul, se spala si se lasa putin la zvantat, sau se ste citeste tot |
Adauga reteta culinara cu specific pescaresc |