Preparare bait pentru marinare : Se spala carnea si se taie felii cu grosimea de 10 mm, se curata de tendoane si pielite, se curata usturoiul si se taie feliute, se spala ceapa si se taie felii subtiri, se spala ardeiul gras si se taie in 6 bucati mari, se apala telina si se taie in bucati mai mari, se spala morcovul si se taie rondele. Se pun legumele in apa la fiert si se adauga condimente, sare, piper, dafin. Dupa ce s-au muiat legumele se adauga otet dupa gust. Inainte de a se raci se adauga feliile de muschi, se acopera si se lasa in frigider cel putin o zi.
Se taie marunt telina, morcovul, ceapa si ardeiul. Se scot feliile de muschi din baitul pregatit cu o zi inainte, se prajeste putin carnea intr-o tigaie cu ulei, se scoate carnea dupa ce s-a rumenit putin apoi se pun legumele taiate si se calesc putin. Dupa ce s-au calit , se adauga apa, condimente si se lasa la fiert la foc mic. Cand au inceput sa fiarba se adauga carnea si se lasa in continuare la fiert la foc mic cam 60-70 minute. Dupa ce s-a fiert carnea se scoate, iar in sosul ramas in urma fierberii se adauga 1-2 linguri de bulion sau sos de rosii si se mai fierbe putin pana devine mai consistent. Se aseaza carnea pe o farfurie si se pune sosul pe deasupra.
|