despre pescuit
pescuit sportiv Acasa unde pescuim Unde pescuim anunturi gratuite Anunturi solunar Solunar contact Contact balti de pescuit Balti de pescuit monturi pescuit Monturi pescuit tehnici de pescuit Tehnici de pescuit noduri pescaresti Noduri Pescaresti retete peste Retete peste retete vanatoresti Retete culinare vanatoresti nade si momeli Nade si momeli imagini balti Imagini balti peisaje balti Peisaje balti capturi pesti Capturi pesti specii de pesti Specii de pesti pescuit video Pescuit video pescuit Pescuit bancuri cu pescari Bancuri cu pescari ☰ MENIU

Balta pescuit Baraj Golesti - Arges

  • Judet Arges, localitate Golesti

  • Posibilitati de acces la balta de pescuit BARAJ GOLESTI

    Pe directia de mers Pitesti Bucuresti pe autostrada A1 exista mai multe posibilitati de acces. La iesirea din orasul Pitesti treceti de Metro, Carefour, urmariti indicatorul spre Catanele, apoi mergeti paralel cu barajul si dupa maxim 2 Km se face un drum la stanga care duce spre apa;Daca nu faceti stanga si mergeti inainte cam 2 Km veti ajunge la o intersectie unde trebuie sa faceti stanga ca sa mergeti la podul barajului sau dreapta ca sa iesiti in autostrada Pitesti Bucuresti. Specii existente de pesti : crap, caras, rosioara, regina, biban, oblete, stiuca.


  • Informatii si regulament pescuit la balta BARAJ GOLESTI

    taxa pescuit BARAJ GOLESTI Taxa pescuit : Permis AJVPS
    taxa navomodel BARAJ GOLESTI Taxa navomodel pescuit : Permis AJVPS
    taxa prinde si elibereaza BARAJ GOLESTI Taxa pescuit (prinde si elibereaza): Permis AJVPS
    numar undite Numar undite utilizate la pescuit : 4
    cantitate peste Cantitate de peste ce poate fi retinuta : 5 Kg
    perioada pescuit Perioada pescuit : Rasarit Apus
    posibilitati cazare Posibilitati de cazare la pescuit :


    Pescuit Baraj Golesti
    baraj-golesti_18-8-2011-10-10-10_golesti.jpg

  • adauga informatii
    Adauga informatii
    comentarii balti
    comentarii balta (9)
     
    imagini balti
    foto balta (1)
     
    imagini capturi
    foto capturi (2) 
    clipuri pescuit
    video balta (0) 

      Informatiile de mai sus constituie un reper informativ pentru pescari si nu reprezinta o oferta comerciala. Imaginile, comentariile si detaliile afisate mai sus, au doar caracter informativ si sunt publicate fara garantie, deoarece pot contine erori de localizare si informatii neactualizate sau incomplete. Proprietarii baltilor si locurilor de pescuit pot modifica conditiile de pescuit si taxele, oricand, fara o notificare prealabila. In cazul in care observati existenta unor informatii eronate, ne puteti raporta problema aici.


  • Adauga un comentariu despre Baraj Golesti
  • ALTE BALTI DE PESCUIT DIN Arges

  • albota-salcii ALBOTA SALCII - Albota, Arges

    Balta se afla pe directia de mers Pitesti - Slatina, cam la 5 km de Pitesti. Balta este situata pe partea drapta a drumului. Drumu
    (detalii ALBOTA SALCII)

  • Albota-sat ALBOTA SAT - Albota, Arges

    Balta este situata la aproximativ 11 km de Pitesti, pe directia de mers Pitesti spre Slatina. Dupa intrarea in localitatea Albota
    (detalii ALBOTA SAT)

  • balastiera-clucereasa BALASTIERA CLUCEREASA - Clucereasa, Arges

    Balta se afla pe directia de mers Pitesti - Campulung pe partea stanga, in localitatea Clucereasa. Balta s-a format in locul unei
    (detalii BALASTIERA CLUCEREASA)

  • Balta-Berzei BALTA BERZEI - Caldararu, Arges

    Balta Berzei se afla pe directia de mers Pitesti - Albota - Costesti - Gaujani - Ungheni - Caldararu. Exista doua cai de acces pe
    (detalii BALTA BERZEI)

  • baraj-bascov BARAJ BASCOV - Bascov, Arges

    Suprafata 140 Ha. De la intersectia iesire Pitesti spre Valcea si Curtea de Arges se face dreapta pe drumul de centura al orasului
    (detalii BARAJ BASCOV)

  • baraj-budeasa BARAJ BUDEASA - Budeasa, Arges

    Suprafata 415 Ha. De la iesirea din Pitesti catre Curtea de Arges si Valcea sunt doua variante de acces spre barajul Budeasa:
    (detalii BARAJ BUDEASA)

  • baraj-merisani BARAJ MERISANI - Merisani, Arges

    Barajul Merisani se afla pe directia de mers Pitesti Curtea de Arges, in aval de Barajul Zigoneni si in amonte de Barajul Budeasa.
    (detalii BARAJ MERISANI)

  • baraj-tudor-vladimirescu BARAJ TUDOR VLADIMIRESCU - Pitesti, Arges

    Lacul se afla la marginea orasului Pitesti paralel cu soseaua de centura, langa cartierul Tudor Vladimirescu. Balta de pescuit Tud
    (detalii BARAJ TUDOR VLADIMIRESCU)

  • baraj-vidraru BARAJ VIDRARU - Aref, Arges

    Este situat pe raul Arges in localitatea Arefu. Lungimea totala a lacului este de 10,3 km, are o circumferinta de 28 km si o supra
    (detalii BARAJ VIDRARU)

  • balti pescuit din ARGES VEZI TOATE BALTILE DE PESCUIT DIN ARGES

    balti pescuit din Romania BALTI PESCUIT DIN ROMANIA

  • Cauti un loc de pescuit ? Scrie numele aici :
  • Adauga un loc de pescuit
  • Inapoi la locuri de pescuit din Arges
  • Despre alegerea locurilor de pescuit

  •   Cum alegem un loc de pescuit mai bun decat altele, care sunt criteriile de urmarit in alegerea locului depescuit, ce semne trebuie sa urmam pentru a putea gasi un loc bun de pescuit ?
      Orice pescar, incepator sau nu, trebuie sa tina cont de raspunsurile intrebarilor de mai sus, pentru a putea beneficia de cele mai bune sanse de pescuit.
      Poate pentru pescarii mai vechi, aceste aspecte pot parea banale, insa pentru pescarii incepatori subiectul acesta este interesant si de urmat.
      In nenumarate randuri, pescarii tind sa aleaga locul de pescuit, tinand cont in primul rand, de confortul propriu, insa de multe ori acest loc ales nu se potriveste cu confortul pestilor. In anumite perioade cand nivelul apelor scade, pescarii pot observa structurile ascunse, praguri, gropi, platouri etc.

    Cum alegem un loc de pescuit pe rauri

      Alegerea locului de pescuit pe rauri si ape naturale neamenajate este mai importanta decat alegerea locului de pescuit pe apele cu regim privat. In apele amenajate comerciale, deobicei lipseste vegetatia, au o densitate mai mare de peste, lipsesc anumite structuri si din acest motiv sondarea cu un marker sau un sonar, poate fi singura metoda de a gasi un loc bun de pescuit care sa dea rezultate notabile.
      Revenind alegerea locului de pescuit pe apele salbatice, rauri si ape naturale, pescarul trebuie sa observe cu atentie locurile in care se pot afla anumite specii de pesti, tinand cont de comportamentul speciei urmarite. Locurile in care se pot afla pestii sunt praguri, confluente, copaci cazuti in apa, gropi, vegetatie etc. Fiecare specie de pesti prefera un loc anume din locurile enumerate mai sus, insa de multe ori putem gasi mai multe specii de pesti in acelasi loc. Un exemplu bun ar fi prezenta pestilor pasnici mai mici, care se hranesc la confluenta apelor, atrage anumiti pesti rapitori.
  • Cand se prinde peste mai bine ?

     Este bine de stiut ca sansele locului de pescuit depind foarte mult si de alte aspecte cum ar fi : perioada din zi in care pescuim, anotimpul, temperatura, cresterea sau scaderea nivelului apei etc.
      La alegerea unui loc de pescuit pe o apa curgatoare, trebuie sa tinem cont de specia de peste cautata. Un exemplu ar fi : mreana se gaseste mai des in ape cu fundul pietros, unde cursul apei este mediu sau tare. In aceleasi locuri de pescuit preferate de mreana se pot afla alti pesti cum ar fi morunasul, scobarul, porcusorul. Acesti pesti cauta apele mai mici primavara, pentru a depune icrele, iar iarna cauta zonele cu adancime medie unde exista curs de apa constant, adunandu-se in bancuri mari.
      O alta specie ar fi cleanul, care prefera zonele in care exista o vegetatie bogata, cu apa limpede, comportamentul de hranire al acestei specii este influentat destul de mult de claritatea apei, spre deosebire de babusca si mreana.
      Platica este o specie de peste care se geseste pe langa maluri, este mereu in miscare si isi cauta hrana deplasandu-se in bancuri, in lungul pragurilor.
      Carasul prefera zonele din canale mai lente, cu substrat mai tare si curs de apa mai usor, golfuri si gropi. Primavara, carasul cauta zonele de apa mai mica, cu vegetatie, unde va depune icrele.
      Babusca este un peste care prefera cursurile de ape mai lente cu substratul mai nisipos, cu apa mai adanca si vegetatie bogata. Hranirea babustii nu este influentata de claritatea apei, ca in cazul cleanului.
      Este bine de stiut ca majoritatea speciilor de pesti isi schimba locatia lor preferata sub actiunea mai multor factori cum ar fi : nivelul apei, temperatura, anotimp. Primavara cauta zonele de apa mai mica, deobicei la marginea stufului, vegetatiei, unde isi vor depune icrele, insa iarna cauta zone de apa mai lina, la adapostul unor zone linistite sub cregile copacilor, pe langa structuri ale podurilor.
      Un aspect important care trebuie urmarit pe o apa curgatoare este observarea suprafetei apei. Se pot identifica anumite unduiri ale apei, un urma cursului apei influentat de anumite structuri. Dupa aceste obstacole ascunse se aduna hrana din amonte, motiv pentru care aceste locuri sunt vizitate de mai multe specii de pesti. Zonele in care curentul de apa este deviat, reprezinta un loc de pescuit cu potential crescut.
      Un alt loc de pescuit cu sanse bune, este in jurul unui copac cazut in apa, pe suprafata caruia se pot forma colonii de scoici, melci sau alte vietuitoare acvatice, care constituie hrana anumitor specii de pesti. Chiar daca acesta este considerat un loc bun de pescuit, trebuie sa tinem cont ca se pot rupe multe monturi in aceste zone, deasemenea nadirea este mai dificila.
      Un alt factor determinant in alegerea locului de pescuit pe rauri este observarea pragurilor, vegetatiei si agataturilor, atunci cand nivelul apei este mai scazut si apa are o transparenta mai mare. Putem tine seama de aceste aspecte cand nivelul apei creste si apa nu mai are aceeasi claritate.
      Prezenta pestilor poate fi remarcata vara prin anumite sclipiri, uneori sarituri la suprafata apei, iar iarna pestii se pot gasi grupati la adapostul din jurul anumitor bolovani, copaci, picioare de poduri.
      Un alt aspect de urmarit in cautarea locurilor de pescuit este prezenta pasarilor, care se hranesc cu peste cum ar fi cormorani, pescarusi, pelicani.
      Toate aceste aspecte prezentate mai sus, ne ajuta sa intelegem comportamentul pestilor si ne ofera mai multe sanse pentru a alege locul de pescuit cel mai bun.