pescuit

vanatoare

Pescuit la Feeder

TEHNICA DE PESCUIT LA FEEDER

Tehnica de pescuit Feeder este un pescuit de finete si consta in atragerea pestilor catre carligul principal al monturii. Pentru aceasta tehnica de pescuit avem nevoie de urmatoarele :
- Lanseta pentru Feeder, avand doua sau trei tronsoane. Lungimea lansetei este cuprinsa intre 2,8 metri si 4,2 metri, avand mai multe varfuri de mai multe culori si grosimi.
-Firul principal este de obicei un monofilament cu dimensiuni cuprinse intre 0.12mm si 0.22 mm . Grosimea firului se alege in functie de pestele pe care il cutam. Struna cu care se leaga carligul va fi intotdeauna mai subtire decat firul principal.
-Mulineta utilizata trebuie sa aiba o marime mica - medie, cu raport de recuperare bun , de preferinta cu tambur de rezerva prevazut cu un fir mai gros sau mai subtire, pentru schimbarea si adaptarea mai rapida la conditiile de pescuit.
-Carligele folosite pentru pescuitul la Feeder fac parte din categoriile celor mici 12-18, acesta fiind un pescuit de finete.
-Feeder ( cosulet in care se va pune nada cu o consistenta variata in functie de mediul de pescuit si de pestele pe care il cautam). Marimea Feeder-ului, se va alege in functie de marimea pestilor cautati dar se va tine cont si de conditiile atmosferice in care pescuim. Feederele se impart in trei categorii mai mari :
- cu gauri in corpurile lor (pentru momeala vie : rame, viermi);
- cu ambele capete desfacute;
- cu un singur capat desfacut.
Tehnica de pescuit la Feeder consta in nadire progresiva avand posibilitatea de a viza pestii ce se afla la suprafata apei, pe fundul apei cat si intre ape. Cateva tipuri de Feeder sunt prezentate in desenele de mai jos Fig.1, Fig.2, Fig.3.

Info - Clik pe imagine pentru marire
ALTE TEHNICI DE PESCUIT
RUBESIANA RUBESIANA
Tehnica de pescuit la Rubesiana consta in pescuitul cu o singura varga, fara mulineta, la o distanta mai mare de mal. Echipamentul de pescuit la Rubes

RUBESIANA CU FEEDER RUBESIANA CU FEEDER
Rubesiana cu feeder este o combinatie foarte reusita intre doua stiluri de pescuit total diferite.
Aceasta metoda da rezultate foarte bune pe

SHEFFIELD SHEFFIELD
Tehnica de pescuit Sheffield este folosita in special atunci cand se pescuieste cu pluta la distante mai mari de 15-20 de metri, unde adancimea apei p

SPINING SPINING
Tehnica de pescuit spinning este folosita pentru a prinde majoritatea pestilor rapitori din intreaga lume. Sensibilitatea echipamentului folosit in a

TAPARINA TAPARINA
Taparina De obicei taparina este o montura care se foloseste la pescuitul marin, la adancimi mari. Taparina se poate folosi cu succes in la pescuitLogin
Inregistrare
Resetare parola
Luni, 19 August 2019
solunar pescuit august Solunar august 2019