pescuit

vanatoare

ten la cuptor

Ingrediente reteta culinara :

Ten la cuptor


- 1 kg peste ten (cteno)
- 3 cepe potrivite
- 2 rosii
- 1 morcov
- sare
- piper
- otet
- ulei

Preparare reteta culinara :

Se curata ctenul de solzi si se spala bine, se portioneaza pestele in bucati potrivite. Se curata ceapa si se taie felii rotunde. Se unge o tava cu ulei apoi se aseaza feliile de ceapa, dupa care se adauga bucatile de peste. Se adauga apoi cateva felii de rosii taiate subtiri si morcov taiat fidelute, deasupra bucatilor de peste. Se adauga in tava un pahar cu apa sau vin alb. Se stropesc bucatile de ten cu ulei, se condimenteaza cu sare si piper, se acopera tava cu o folie de aluminiu, se introduce in cuptorul preincalzit, si se lasa la foc potrivit. Din cand in cand se stropeste pestele cu zeama din tava. Dupa aproximativ 25 - 30 de minute, se ia folia de aluminiu de pe tava si se mai lasa inca 5 minute la cuptor. Tenul la cuptor se serveste cu garnitura de cartofi prajiti sau natur, alaturi de un pahar de vin alb.

Mareste imaginea
ten-la-cuptor_6-2-2014-15-35-0_ten-la-cuptor.jpg
Pofta buna !


ALTE RETETE PESTE TEN

File de ten cu cartofi File de ten cu cartofi

Se spala pestele se curata de eventualele oasele ramase, de pielite ramase dupa taiere. Se lasa putin la zvantat apoi se da cu sare si piper. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie rondele d

Peste prajit ten Peste prajit ten

Se curata si se spala tenul, dupa care se taie in bucati potrivite, in cazul in care pestele mai mare. Pestele se pune la zvantat, pe servetele de hartie sau pe un prosop de bucatarie. Intr-o farfu

Salata de cteno afumat Salata de cteno afumat

"Cteno afumat se trece prin masina de tocat impreuna cu merele curatate de coaja si seminte, ceapa si franzela.
Se adauga uleiul si zeama de lamaie si se amesteca pana ce se obtine o pasta spu

Salata de cteno sarat Salata de cteno sarat

Cteno se taie felii cu latimea de 1 cm. Cartofii se fierb si se taie felii subtiri. Ceapa se taie pestisori si se fierbe 10 min. in apa amestecata cu otet. Fasolea se fierbe separat, schimbandu-se 2

Saramura de peste ten Saramura de peste ten

Pentru saramura de peste ten este necesara o tava pe care se aseaza un strat gros de sare cam de 3-4 milimetrii. Dupa ce a fost eviscerat si spalat, tenul se aseaza in tava pe stratul de sare. Cand

retete culinare TEN Vezi aici toate retetele culinare din TEN



Te-ar mai putea interesa
nada ten Nade si momeli pentru pescuit la ten
retete culinare peste Alte retete culinare din alte specii de pesti
Login
Inregistrare
Resetare parola
Marti, 12 Decembrie 2017
solunar pescuit decembrie Solunar decembrie 2017