Ingrediente reteta culinara :
|
Platica afumata 300 g, mere 800 g, ceapa 500 g, franzela 200 g, ulei 125 g, lamaie 100 g, sare |
"Platica afumata se trece prin masina de tocat impreuna cu merele curatate de coaja si seminte, ceapa si franzela.
Se adauga uleiul si zeama de lamaie si se amesteca pana ce se obtine o pasta spumoasa." |
Pofta buna !
Peste prajit platicaSe curata si se spala platica, dupa care se taie in bucati potrivite, in cazul in care pestele mai mare. Pestele se pune la zvantat, pe servetele de hartie sau pe un prosop de bucatarie. Intr-o far citeste tot |
Salata de platica sarataPlatica se taie felii cu latimea de 1 cm. Cartofii se fierb si se taie felii subtiri. Ceapa se taie pestisori si se fierbe 10 min. in apa amestecata cu otet. Fasolea se fierbe separat, schimbandu-se citeste tot |
Saramura de peste platicaPentru saramura de peste platica este necesara o tava pe care se aseaza un strat gros de sare cam de 3-4 milimetrii. Dupa ce a fost eviscerata si spalata, platica se aseaza in tava pe stratul de sar citeste tot |
Adauga reteta culinara cu specific pescaresc |