pescuit

vanatoare

saramura de peste novac

Ingrediente reteta culinara :

Saramura de peste novac


- peste novac
- sare mare
- ardei gras sau capia
- rosii
- morcov
- patrunjel
- usturoi
- bulion sau suc de rosii
- ulei
- piper

Preparare reteta culinara :

Pentru saramura de peste novac este necesara o tava pe care se aseaza un strat gros de sare cam de 3-4 milimetrii. Dupa ce a fost eviscerat si spalat, novacul se aseaza in tava pe stratul de sare. Cand este gata, pestele se curata crusta de sare, pentru a nu fi prea sarat. Se curata tava de sare apoi se pun rosiile taiate felii si ardeiul gras. Dupa ce s-au copt putin, se curata rosiile de coaja si se toaca cubulete mici. Se da pe razatoare morcovul si se toaca marunt usturoiul, patrunjelul si ardeiul. Dupa ce se toaca morcovul, se pune intr-o oala si se adauga putin ulei (o lingura), se adauga putina apa apoi legumele tocate. Se lasa toata compozitia la fiert la foc mic. Cand este aproape gata, se adauga rosiile coapte taiate cubulete si piper dupa gust. Dupa ce s-au fiert putin si rosiile, se ia oala de pe foc si se adauga novacul copt in sare. Saramura de peste novac se poate servi atat calda cu mamaliga, dar si rece.
Pofta buna !


ALTE RETETE PESTE NOVAC

Ciorba de novac Ciorba de novac

Se pun 4 litri apa pe foc cu putin ulei.Se toaca legumele si se pun la fiert in apa care fierbe.
Dupa ce au fiert legumele se pune bulionul sau sucul de rosii, se adauga sarea si borsul...se mai

Ciorba de novac dreasa Ciorba de novac dreasa

Morcovii si ceapa se curata, se spala, se taie julien si se calesc in ulei, prin inabusire, pana ce incep sa se inmoaie. Se adauga faina si se face ca un sos. Se stinge cu apa clocotita, si se continu

Ciorba de novac proaspat Ciorba de novac proaspat

Se curata novacul de solzi si intestine; se spala, se portioneaza si se sareaza.
Zarzavatul se curata, se spala si se taie felioare in lungime. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosii

Ciorba de perisoare din novac Ciorba de perisoare din novac

Zarzavatul si ceapa, rasa prin razatoare cu gauri mari, se calesc 2 min cu 2 linguride ulei. Apoi totul se stinge cu 11/2 l supa de peste clocotita si se lasa sa fiarba pina cind se pregatesc perisoar

Ciorba de peste novac Ciorba de peste novac

Se curata de solzi novacul si de maruntaie si se spala bine sub jet de apa. Se taie apoi in bucati potrivite. Se curata si se spala legumele apoi se dau prin razatoarea mare sau se toaca cu cutitul in

File de novac cu cartofi File de novac cu cartofi

Se spala pestele se curata de eventualele oasele ramase, de pielite ramase dupa taiere. Se lasa putin la zvantat apoi se da cu sare si piper. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie rondele d

Novac la cuptor Novac la cuptor

Novacul curatat, spalat, se taie bucati nu prea groase, se aranjeaza intr-o tava dreptunghiulara, se presara sare si piper, cimbru. Apoi, usturoiul taiat feliute, ceapa taiata feliute foarte subtiri,

Peste prajit novac Peste prajit novac

Se curata si se spala novacul, dupa care se taie in bucati potrivite, in cazul in care pestele mai mare. Pestele se pune la zvantat, pe servetele de hartie sau pe un prosop de bucatarie. Intr-o far

retete culinare NOVAC Vezi aici toate retetele culinare din NOVAC



Te-ar mai putea interesa
retete culinare peste Alte retete culinare din alte specii de pesti
CONT UTILIZATOR
utilizator utilizator
Marti, 2 Septembrie 2014
solunar pescuit septembrie Solunar septembrie 2014