Ingrediente reteta culinara :
|
- 1 kg peste hamsie |
Se curata si se spala hamsia, se pune la zvantat, pe servetele de hartie sau pe un prosop de bucatarie. Intr-o farfurie intinsa se pune faina de grau, malaiul si putina sare, amestecanduu-se pana la omogenizare. Dupa ce a stat putin sa se scurga de apa, se ia hamsia si se da pe toate partile, prin amestecul de faina de grau, malai si sare. In acelasi timp se ia o tigaie mai inalta si se toarna putin ulei. Dupa ce s-a incins uleiul se pun aterinele care au fost date prin faina de grau, malai si sare. Se prajesc hamsiile pe toate partile apoi se scot pe servetele de bucatarie, ca sa se scurga uleiul de la prajit. Pestele prajit se aseaza pe o farfurie si se asezoneaza cu felii de lamie. Se serveste cald cu mamaliga si mujdei de usturoi. |
Pofta buna !
Salata cu hamsieSe curata si se spala hamsia dupa care se pune intr-un vas la fiert. Se spala salata, se scurge bine de apa, se taie fasii mai mari si se aseaza pe o farfurie plata. Se adauga ceapa taiata rondele, ia citeste tot |
Salata de hamsie sarataHamsia se taie felii cu latimea de 1 cm. Cartofii se fierb si se taie felii subtiri. Ceapa se taie pestisori si se fierbe 10 minute in apa amestecata cu otet. Fasolea se fierbe separat, schimbandu-se citeste tot |
Salata de hamsii Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie cubulete. Ceapa se taie marunt, se fierbe 10 min. in otet subtiat cu apa si apoi se strecoara.
|
Adauga reteta culinara cu specific pescaresc |