Ingrediente reteta culinara :Ciorba de fitofagpeste (fitofag) 4 cepe medii, 5 cartofi, 2 morcovi, 2 ardei grasi, telina radacina, Bors, sare, bulion sau suc de rosii, leustean si patrunjel frunze |
Preparare reteta culinara :Se pun 4 litri apa pe foc cu putin ulei.Se toaca legumele si se pun la fiert in apa care fierbe.Dupa ce au fiert legumele se pune bulionul sau sucul de rosii, se adauga sarea si borsul...se mai lasa sa fiarba zece minute apoi se adauga fitofagul. Se mai lasa la fiert maxim zece minute, atunci cand pestele se ridica la suprafata inseamna ca e fiert. Se pune verdeata tocata marunt." |
|
Morcovii si ceapa se curata, se spala, se taie julien si se calesc in ulei, prin inabusire, pana ce incep sa se inmoaie. Se adauga faina si se face ca un sos. Se stinge cu apa clocotita, si se continu |
|
Se curata fitofagul de solzi si intestine; se spala, se portioneaza si se sareaza. Zarzavatul se curata, se spala si se taie felioare in lungime. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ros |
|
Zarzavatul si ceapa, rasa prin razatoare cu gauri mari, se calesc 2 min cu 2 linguride ulei. Apoi totul se stinge cu 11/2 l supa de peste clocotita si se lasa sa fiarba pina cind se pregatesc perisoar |
|
Se curata de solzi fitofagul si de maruntaie si se spala bine sub jet de apa. Se taie apoi in bucati potrivite. Se curata si se spala legumele apoi se dau prin razatoarea mare sau se toaca cu cutitul |
|
Se spala pestele se curata de eventualele oasele ramase, de pielite ramase dupa taiere. Se lasa putin la zvantat apoi se da cu sare si piper. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie rondele d |
|
Fitofagul curatat, spalat, se taie bucati nu prea groase, se aranjeaza intr-o tava dreptunghiulara, se presara sare si piper, cimbru. Apoi, usturoiul taiat feliute, ceapa taiata feliute foarte subtiri |
|
Se curata fitofagul, se spala, se taie bucati nu prea groase, se aranjeaza intr-o tava de cuptor dupa care se condimenteaza cu sare, piper si cimbru. Usturoiul si ceapa se taie feliute foarte subtiri, |
|
Se curata si se spala fitofagul, dupa care se taie in bucati potrivite, in cazul in care pestele mai mare. Pestele se pune la zvantat, pe servetele de hartie sau pe un prosop de bucatarie. Intr-o f |
|
Pentru saramura de peste fitofag este necesara o tava pe care se aseaza un strat gros de sare cam de 3-4 milimetrii. Dupa ce a fost eviscerat si spalat, fitofagul se aseaza in tava pe stratul de sar |
![]() |
Vezi aici toate retetele culinare din FITOFAG |
![]() |
Alte retete culinare din alte specii de pesti |