despre pescuit
pescuit sportiv Acasa unde pescuim Unde pescuim anunturi gratuite Anunturi solunar Solunar contact Contact balti de pescuit Balti de pescuit monturi pescuit Monturi pescuit tehnici de pescuit Tehnici de pescuit noduri pescaresti Noduri Pescaresti retete peste Retete peste retete vanatoresti Retete culinare vanatoresti nade si momeli Nade si momeli imagini balti Imagini balti peisaje balti Peisaje balti capturi pesti Capturi pesti specii de pesti Specii de pesti pescuit video Pescuit video pescuit Pescuit bancuri cu pescari Bancuri cu pescari ☰ MENIU

ciorba de peste crap

  • Ingrediente reteta culinara :
    Ciorba de peste crap

  • -1,5 kg peste crap
    -doua cepe potrivite
    -doi morcovi
    -patrunjel verde
    -un pahar cu orez
    -pastarnac
    -telina
    -rosii sau bulion
    -3 linguri de ulei
    -piper
    -sare
    -zeama de lamaie ( otet, zeama de varza, bors)

  • Preparare reteta culinara :

  • Se curata de solzi crapul si de maruntaie si se spala bine sub jet de apa. Se taie apoi in bucati potrivite. Se curata si se spala legumele apoi se dau prin razatoarea mare sau se toaca cu cutitul in bucatele mici. Se pune intr-o cratita uleiul si se adauga zarzavatul, apoi se adauga 3 linguri de apa si se lasa sa se inabuseasca. Dupa ce s-au inabusit legumele se adauga inca aproximativ 3 - 3,5 litri de apa in cratita si se lasa sa fiarba la foc potrivit cam 20 minute. Se adauga rosiile taiate in bucatele mici, zeama pentru acrit (bors, zeama de lamaie, zeama de varza sau otet), se adauga orezul spalat, se adauga bucatile de crap si se mai da la foc mic inca 20 de minute. Ideal este sa mai adaugati pe langa bucatile de crap si alte specii de pesti mai mici, acestia fac ciorba de crap mai gustoasa. Pestele nu trebuie fiert prea mult pentru ca risca sa se sfarame. Daca doriti sa fierbeti mai mult ingredientele, scoateti pestele intr-o farfurie si adaugati-l inapoi dupa ce considerati ca s-au fiert celelalte. Inainte sa oprim focul adaugam o mana de patrunjel verde maruntit.
  • Pofta buna !

  • ALTE RETETE PESTE CRAP

  • Ciorba de crap

    Se pun 4 litri apa pe foc cu putin ulei.Se toaca legumele si se pun la fiert in apa care fierbe.
    Dupa ce au fiert legumele se pune bulionul sau sucul de rosii, se adauga sarea si borsul...se mai citeste tot

  • Ciorba de crap dreasa

    Morcovii si ceapa se curata, se spala, se taie julien si se calesc in ulei, prin inabusire, pana ce incep sa se inmoaie. Se adauga faina si se face ca un sos. Se stinge cu apa clocotita, si se continu citeste tot

  • Ciorba de crap proaspat

    Se curata crapul de solzi si intestine; se spala, se portioneaza si se sareaza.
    Zarzavatul se curata, se spala si se taie felioare in lungime. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiil citeste tot

  • Ciorba de perisoare din crap

    Zarzavatul si ceapa, rasa prin razatoare cu gauri mari, se calesc 2 min cu 2 linguride ulei. Apoi totul se stinge cu 11/2 l supa de peste clocotita si se lasa sa fiarba pina cind se pregatesc perisoar citeste tot

  • Crap la cuptor

    Crapul curatat, spalat, se taie bucati nu prea groase, se aranjeaza intr-o tava dreptunghiulara, se presara sare si piper, cimbru. Apoi, usturoiul taiat feliute, ceapa taiata feliute foarte subtiri, a citeste tot

  • Crap pe varza

    Se da varza pe razatoare, se freaca cu sare, se adauga doua frunze de dafin si se da la cuptor cam 30- 40 minute. Se curata pestele si se spala, dupa care se taie pe partea dorsala de preferinta. Dupa citeste tot

  • Crap prajit

    Se curata crapul de solzi, se eviscereaza, se spala bine si se taie in bucati potrivite, apoi se pune la scurs. Dupa ce s-au zvantat bucatile de crap, se iau si se pudreaza intr-o farfurie cu faina, m citeste tot

  • File de crap cu cartofi

    Se spala pestele se curata de eventualele oasele ramase, de pielite ramase dupa taiere. Se lasa putin la zvantat apoi se da cu sare si piper. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie rondele d citeste tot

  • Icre de peste crap

    Inainte de a pregati icrele de peste trebuie sa le dam putin cu sare si sa le tinem la frigider cel putin 3 zile. Se ia un castron mai adanc dar si destul de lat, si se pun icrele de crap cu putina ze citeste tot

  • retete culinare CRAP

    Vezi aici toate retetele culinare din crap

  • Te-ar mai putea interesa

  • monturi crap

    Monturi pentru pescuit la crap

    nada crap

    Nade si momeli pentru pescuit la crap

    retete culinare peste

    Alte retete culinare din alte specii de pesti

  • Adauga reteta culinara cu specific pescaresc