Ingrediente reteta culinara :
|
-1,5 kg peste crap |
Se curata de solzi crapul si de maruntaie si se spala bine sub jet de apa. Se taie apoi in bucati potrivite. Se curata si se spala legumele apoi se dau prin razatoarea mare sau se toaca cu cutitul in bucatele mici. Se pune intr-o cratita uleiul si se adauga zarzavatul, apoi se adauga 3 linguri de apa si se lasa sa se inabuseasca. Dupa ce s-au inabusit legumele se adauga inca aproximativ 3 - 3,5 litri de apa in cratita si se lasa sa fiarba la foc potrivit cam 20 minute. Se adauga rosiile taiate in bucatele mici, zeama pentru acrit (bors, zeama de lamaie, zeama de varza sau otet), se adauga orezul spalat, se adauga bucatile de crap si se mai da la foc mic inca 20 de minute. Ideal este sa mai adaugati pe langa bucatile de crap si alte specii de pesti mai mici, acestia fac ciorba de crap mai gustoasa. Pestele nu trebuie fiert prea mult pentru ca risca sa se sfarame. Daca doriti sa fierbeti mai mult ingredientele, scoateti pestele intr-o farfurie si adaugati-l inapoi dupa ce considerati ca s-au fiert celelalte. Inainte sa oprim focul adaugam o mana de patrunjel verde maruntit. |
Pofta buna !
Ciorba de crap Se pun 4 litri apa pe foc cu putin ulei.Se toaca legumele si se pun la fiert in apa care fierbe. |
Ciorba de crap dreasaMorcovii si ceapa se curata, se spala, se taie julien si se calesc in ulei, prin inabusire, pana ce incep sa se inmoaie. Se adauga faina si se face ca un sos. Se stinge cu apa clocotita, si se continu citeste tot |
Ciorba de crap proaspat Se curata crapul de solzi si intestine; se spala, se portioneaza si se sareaza. |
Ciorba de perisoare din crapZarzavatul si ceapa, rasa prin razatoare cu gauri mari, se calesc 2 min cu 2 linguride ulei. Apoi totul se stinge cu 11/2 l supa de peste clocotita si se lasa sa fiarba pina cind se pregatesc perisoar citeste tot |
Crap la cuptorCrapul curatat, spalat, se taie bucati nu prea groase, se aranjeaza intr-o tava dreptunghiulara, se presara sare si piper, cimbru. Apoi, usturoiul taiat feliute, ceapa taiata feliute foarte subtiri, a citeste tot |
Crap pe varzaSe da varza pe razatoare, se freaca cu sare, se adauga doua frunze de dafin si se da la cuptor cam 30- 40 minute. Se curata pestele si se spala, dupa care se taie pe partea dorsala de preferinta. Dupa citeste tot |
Crap prajitSe curata crapul de solzi, se eviscereaza, se spala bine si se taie in bucati potrivite, apoi se pune la scurs. Dupa ce s-au zvantat bucatile de crap, se iau si se pudreaza intr-o farfurie cu faina, m citeste tot |
File de crap cu cartofiSe spala pestele se curata de eventualele oasele ramase, de pielite ramase dupa taiere. Se lasa putin la zvantat apoi se da cu sare si piper. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie rondele d citeste tot |
Icre de peste crapInainte de a pregati icrele de peste trebuie sa le dam putin cu sare si sa le tinem la frigider cel putin 3 zile. Se ia un castron mai adanc dar si destul de lat, si se pun icrele de crap cu putina ze citeste tot |
Adauga reteta culinara cu specific pescaresc |