Ingrediente reteta culinara :
|
700-800 g crap |
Zarzavatul si ceapa, rasa prin razatoare cu gauri mari, se calesc 2 min cu 2 linguride ulei. Apoi totul se stinge cu 11/2 l supa de peste clocotita si se lasa sa fiarba pina cind se pregatesc perisoarele. Crapul, se curata de solzi si de piele si apoi se scoate carnea, trecind cu cutitul de-a lungul coloanei vertebrale de o parte si de alta a acesteia. Carnea cca 250 g care rezulta se curata de toate oasele si se trece prin masina de tocat, impreuna cu franzela muiata si bine stoarsa. La tocatura se adauga o lingurita cu varf de ceapa rasa fin sau taiata marunt, un ou intreg, faina un virf de cutit de piper, patrunjelul si sarea si se amesteca bine. Oasele de peste, capul si pielea se fierb, inainte cu apa care stinge zarzavatul. Cind zarzavatul este bine fiert, se acreste ciorba dupa gust sau cu ce exista la indemina, potrivindu-se gustul cu sare. Din compozitia de perisoare, se ia cu lingurita uda in ciorba o cantitate aproximativ cit o maslina i se da o forma rotunda in lingurita si se da drumul in ciorba care clocoteste. Cind toate perisoarele sint gata se fierb la foc mic cca 15 min.Pentru aroma se pune leustean. |
Pofta buna !
Ciorba de crap Se pun 4 litri apa pe foc cu putin ulei.Se toaca legumele si se pun la fiert in apa care fierbe. |
Ciorba de crap dreasaMorcovii si ceapa se curata, se spala, se taie julien si se calesc in ulei, prin inabusire, pana ce incep sa se inmoaie. Se adauga faina si se face ca un sos. Se stinge cu apa clocotita, si se continu citeste tot |
Ciorba de crap proaspat Se curata crapul de solzi si intestine; se spala, se portioneaza si se sareaza. |
Ciorba de peste crapSe curata de solzi crapul si de maruntaie si se spala bine sub jet de apa. Se taie apoi in bucati potrivite. Se curata si se spala legumele apoi se dau prin razatoarea mare sau se toaca cu cutitul in citeste tot |
Crap la cuptorCrapul curatat, spalat, se taie bucati nu prea groase, se aranjeaza intr-o tava dreptunghiulara, se presara sare si piper, cimbru. Apoi, usturoiul taiat feliute, ceapa taiata feliute foarte subtiri, a citeste tot |
Crap pe varzaSe da varza pe razatoare, se freaca cu sare, se adauga doua frunze de dafin si se da la cuptor cam 30- 40 minute. Se curata pestele si se spala, dupa care se taie pe partea dorsala de preferinta. Dupa citeste tot |
Crap prajitSe curata crapul de solzi, se eviscereaza, se spala bine si se taie in bucati potrivite, apoi se pune la scurs. Dupa ce s-au zvantat bucatile de crap, se iau si se pudreaza intr-o farfurie cu faina, m citeste tot |
File de crap cu cartofiSe spala pestele se curata de eventualele oasele ramase, de pielite ramase dupa taiere. Se lasa putin la zvantat apoi se da cu sare si piper. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie rondele d citeste tot |
Icre de peste crapInainte de a pregati icrele de peste trebuie sa le dam putin cu sare si sa le tinem la frigider cel putin 3 zile. Se ia un castron mai adanc dar si destul de lat, si se pun icrele de crap cu putina ze citeste tot |
Adauga reteta culinara cu specific pescaresc |