Ingrediente reteta culinara :
|
60 g icre de caras |
Inainte de a pregati icrele de peste trebuie sa le dam putin cu sare si sa le tinem la frigider cel putin 3 zile. Se ia un castron mai adanc dar si destul de lat, si se pun icrele de caras cu putina zeama de la o lamaie, sau o lingura de mustar dulce. Se omogenizeaza bine, apoi vom incepe sa adugam cate putin ulei. Daca icrele de caras devin prea groase in timpul frecarii, se va adauga o lingurita de apa rece, pentru a le inmuia si inmulti. Se toaca o ceapa marunt si se adauga peste icre, cand acestea sunt aproape gata. Se amesteca totul si este gata de servit. Se pot aseza pe platou ornate cu masline si felii de rosii si lamaie. |
Pofta buna !
Caras la cuptorCarasul curatat, spalat, se taie bucati nu prea groase, se aranjeaza intr-o tava dreptunghiulara, se presara sare si piper, cimbru. Apoi, usturoiul taiat feliute, ceapa taiata feliute foarte subtiri, citeste tot |
Ciorba de caras Se pun 4 litri apa pe foc cu putin ulei.Se toaca legumele si se pun la fiert in apa care fierbe. |
Ciorba de caras dreasaMorcovii si ceapa se curata, se spala, se taie julien si se calesc in ulei, prin inabusire, pana ce incep sa se inmoaie. Se adauga faina si se face ca un sos. Se stinge cu apa clocotita, si se continu citeste tot |
Ciorba de caras proaspat Se curata carasul de solzi si intestine; se spala, se portioneaza si se sareaza. |
Ciorba de perisoare din carasZarzavatul si ceapa, rasa prin razatoare cu gauri mari, se calesc 2 min cu 2 linguride ulei. Apoi totul se stinge cu 11/2 l supa de peste clocotita si se lasa sa fiarba pina cind se pregatesc perisoar citeste tot |
Ciorba de peste carasSe curata de solzi carasul si de maruntaie si se spala bine sub jet de apa. Se taie apoi in bucati potrivite. Se curata si se spala legumele apoi se dau prin razatoarea mare sau se toaca cu cutitul in citeste tot |
Peste prajit carasSe curata si se spala carasul, dupa care se taie in bucati potrivite, in cazul in care pestele mai mare. Pestele se pune la zvantat, pe servetele de hartie sau pe un prosop de bucatarie. Intr-o far citeste tot |
Salata de caras afumat Carasul afumat se trece prin masina de tocat impreuna cu merele curatate de coaja si seminte, ceapa si franzela.
|
Salata de caras saratCarasul se taie felii cu latimea de 1 cm. Cartofii se fierb si se taie felii subtiri. Ceapa se taie pestisori si se fierbe 10 min. in apa amestecata cu otet. Fasolea se fierbe separat, schimbandu-se citeste tot |
Adauga reteta culinara cu specific pescaresc |