Ingrediente reteta culinara :
|
- 1,5 kg biban |
Se curata bibanul de piele, se dezoseaza si se spala. Se pune intr-un castron la muiat painea, se toaca ceapa cubulete mici.
Daca este mare, se taie bucati bibanul si se da de doua ori prin masina de tocat, impreuna cu usturoiul.
Dupa ce am dat bibanul si usturoiul prin masina de carne, se ia compozitia rezultata si se pune intr-un castron in care se mai adauga patrunjelul verde tocat marunt, sare, piper negru macinat , un ou si ceapa tocata marunt, dupa care se va omogeniza bine toata compozitia lasandu-se apoi la frigider. Dupa aproximativ o ora de stat la rece in frigider, se ia compozitia si se formeaza mici bile, de marimea unor nuci sau se formeaza mici turte, fiecare dupa preferinte, apoi se pune o tigaie cu ulei, pe aragaz. Chiftelele de biban se dau prin pesmet apoi se prajesc pe toate partile in ulei de palmier incins.
Dupa ce s-au prajit pe toate partile, se scurg bine si se aseaza pe un platou, in care se aseaza si cateva feliute de lamaie si rosii.
Chiftelele de biban se servesc calde, cu garnitura de piure de catofi, cartofi pai, cartofi natur. (Reteta de chiftele de peste pentru biban se poate aplica cu succes si multor altor specii de pesti cum ar fi : aterina, avat, babusca, batca, beldita, biban soare, fitofag, hamsie, morunas, somn, novac, oblete, rechin, rosioara, sabita, stiuca, ten) |
Pofta buna !
Biban cu sampanieDupa ce s-a curatit pestele se spala si se separa laptii. Se pune intr-o cratita jumatate de sticla de sampanie in care se adauga si laptii. Dupa ce a fiert la foc mic se adauga o lingurade faina si z citeste tot |
Ciorba de perisoare din bibanZarzavatul si ceapa, rasa prin razatoare cu gauri mari, se calesc 2 min cu 2 linguride ulei. Apoi totul se stinge cu 11/2 l supa de peste clocotita si se lasa sa fiarba pina cind se pregatesc perisoar citeste tot |
Ciorba de peste bibanSe curata de solzi bibanul si de maruntaie si se spala bine sub jet de apa. Se taie apoi in bucati potrivite. Se curata si se spala legumele apoi se dau prin razatoarea mare sau se toaca cu cutitul in citeste tot |
Icre de peste bibanInainte de a pregati icrele de peste trebuie sa le dam putin cu sare si sa le tinem la frigider cel putin 3 zile. Se ia un castron mai adanc dar si destul de lat, si se pun icrele de biban cu putina z citeste tot |
Peste prajit bibanSe curata si se spala bibanul, dupa care se taie in bucati potrivite, in cazul in care pestele mai mare. Pestele se pune la zvantat, pe servetele de hartie sau pe un prosop de bucatarie. Intr-o far citeste tot |
Salata de icre de bibanDaca icrele de biban au fost tinute in sare, se vor pune la desarat intr-un vas cu apa aproximativ 40 de minute, apoi se scot din apa si se scurg printr-un tifon. Se iau feliile de paine si se stropes citeste tot |
Saramura de peste bibanPentru saramura de peste biban este necesara o tava pe care se aseaza un strat gros de sare cam de 3-4 milimetrii. Dupa ce a fost eviscerat si spalat, bibanul se aseaza in tava pe stratul de sare. C citeste tot |
Saramura de peste biban la gratarPentru saramura de peste biban la gratar, avem nevoie de o tava sau o tigaie intinsa, pe care se presara un strat de sare mare. Se eviscereaza bibanul, se spala si se lasa putin la zvantat, sau se ste citeste tot |
Adauga reteta culinara cu specific pescaresc |