despre pescuit
pescuit sportiv Acasa unde pescuim Unde pescuim anunturi gratuite Anunturi solunar Solunar contact Contact ☰ MENIU

saramura de peste avat

  • Ingrediente reteta culinara :
    Saramura de peste avat

  • - peste avat
    - sare mare
    - ardei gras sau capia
    - rosii
    - morcov
    - patrunjel
    - usturoi
    - bulion sau suc de rosii
    - ulei
    - piper

  • Preparare reteta culinara :

  • Pentru saramura de peste avat este necesara o tava pe care se aseaza un strat gros de sare cam de 3-4 milimetrii. Dupa ce a fost eviscerat si spalat, avatul se aseaza in tava pe stratul de sare. Cand este gata, pestele se curata crusta de sare, pentru a nu fi prea sarat. Se curata tava de sare apoi se pun rosiile taiate felii si ardeiul gras. Dupa ce s-au copt putin, se curata rosiile de coaja si se toaca cubulete mici. Se da pe razatoare morcovul si se toaca marunt usturoiul, patrunjelul si ardeiul. Dupa ce se toaca morcovul, se pune intr-o oala si se adauga putin ulei (o lingura), se adauga putina apa apoi legumele tocate. Se lasa toata compozitia la fiert la foc mic. Cand este aproape gata, se adauga rosiile coapte taiate cubulete si piper dupa gust. Dupa ce s-au fiert putin si rosiile, se ia oala de pe foc si se adauga avatul copt in sare. Saramura de peste avat se poate servi atat calda cu mamaliga, dar si rece.
  • Pofta buna !

  • ALTE RETETE PESTE AVAT

  • retete culinare AVAT

    Vezi aici toate retetele culinare din AVAT

  • Te-ar mai putea interesa

  • monturi avat

    Monturi pentru pescuit la avat

    retete culinare peste

    Alte retete culinare din alte specii de pesti

  • Adauga reteta culinara cu specific pescaresc