despre pescuit
pescuit sportiv Acasa unde pescuim Unde pescuim anunturi gratuite Anunturi solunar Solunar contact Contact ☰ MENIU

peste prajit avat

  • Ingrediente reteta culinara :
    Peste prajit avat

  • - 1 kg peste avat
    - 150 g faina de grau
    - 150 g malai
    - sare
    - usturoi
    - lamaie
    - ulei

  • Preparare reteta culinara :

  • Se curata si se spala avatul, dupa care se taie in bucati potrivite, in cazul in care pestele mai mare. Pestele se pune la zvantat, pe servetele de hartie sau pe un prosop de bucatarie. Intr-o farfurie intinsa se pune faina de grau, malaiul si putina sare, amestecanduu-se pana la omogenizare. Dupa ce a stat putin sa se scurga de apa, se ia pestele si se da pe toate partile, prin amestecul de faina de grau, malai si sare. In acelasi timp se ia o tigaie mai inalta si se toarna putin ulei. Dupa ce s-a incins uleiul se pun bucatile de peste care au fost date prin faina de grau, malai si sare. Se prajesc bucatile de avat pe toate partile apoi se scot pe servetele de bucatarie, ca sa se scurga uleiul de la prajit. Pestele prajit se aseaza pe o farfurie si se asezoneaza cu felii de lamie. Se serveste cald cu mamaliga si mujdei de usturoi.
  • Pofta buna !

  • ALTE RETETE PESTE AVAT

  • retete culinare AVAT

    Vezi aici toate retetele culinare din AVAT

  • Te-ar mai putea interesa

  • monturi avat

    Monturi pentru pescuit la avat

    retete culinare peste

    Alte retete culinare din alte specii de pesti

  • Adauga reteta culinara cu specific pescaresc