Ingrediente reteta culinara :
|
Carne de mistret 500 gr, doua verze, doua cepe, un ardei gras, doua rosii, ardei iute, sare, piper, doua frunze de dafin, cimbru. |
Se curata se se spala ceapa apoi se toaca, cubulete. Ardeiul gras se curata de seminte se spala si se toaca cubulete. Rosiile se vor toca marunt si se aseaza intr-un castron separat de ceapa si ardei. Se pune intr-o cratita putin ulei si dupa ce s-a incins se adauga bucatile de carne de mistret taiate inainte. Se caleste putin carnea de mistret apoi se adauga ceapa si ardeiul gras, amestecand mereu pana ce se vor rumeni putin. Se adauga varza dulce tocata, si se amesteca bine, se adauga rosiile tocate si un pahar de apa sau vin alb. Se acopera cratita cu un capac si se va amesteca din cand in cand. Dupa ce s-a muiat varza se adauga doua frunze de dafin, cimbru, sare, piper dupa gust si se lasa la foc mic aproximativ 50 de minute. Mistretul cu varza dulce si ardei iute se serveste cu mamaliga calda. |
MISTRET CU FASOLE LA BORCANSe spala carnea de mistret si se spala, se taie in bucatele mai mici si se pune la fiert impreuna cu zarzavatul. Se fierbe fasolea cu putina sare si piper apoi se amesteca cu carnea de mistret amestec citeste tot |
MISTRET CU FASOLE SI MURATURISe pune cu o zi inainte fasolea intr-o oala cu apa. In primul rand se fierbe fasolea si se schimba apa de 2 - 3 ori. Se taie carnea de mistret in bucatele mai mici si se prajesc putin intr-o tigaie in citeste tot |
MISTRET CU MAZARESe curata carnea de mistret, se spala si se taie in bucati potrivite sub forma de cuburi. Se fierbe mazarea in apa cu sare daca aveti mazare cruda, in cazul in care mazarea este de la conserva trebuie citeste tot |
MISTRET CU VARZAPentru preparearea retetei mistret cu varza trebuie sa spalam carnea de mistret, apoi se taie in bucatele potrivite. Se pune o cratita cu putin ulei, la incins si se calesc putin bucatile de carne. In citeste tot |
MISTRET LA CUPTORDupa ce s-a spalat carnea de mistret, se pune intr-o cratita cu apa si se baga la cuptor, la foc moale. Dupa aproximativ 2-3 ore se va aduga peste carne, vin alb, foi de dafin, sare, piper, cimbru, bo citeste tot |
PULPA DE MISTRET LA CUPTORSe spala bine carnea si se sterge. Intr-un vas se va amesteca mustarul cu mierea. Cu amestecul rezultat se unge o tava, se aseaza carnea, se unge pulpa cu acelasi amestec apoi se presara usturoiul tai citeste tot |
PULPA DE MISTRET UMPLUTASe ia o cratita si se adauga o lingura de margarina sau o bucata de unt. Se toaca ardeiul gras si ceapa dupa care se adauga in cratita cu margarina sau unt. Se calesc putin, impreuna cu ciupercile din citeste tot |
SARMALE DE MISTRET CU VARZA ACRASe spala bine carnea si se curata de pe os, apoi se da prin masina de tocat carne impreuna cu ceapa care a fost calita inainte in untura sau ulei de foalrea soarelui. Compozitia rezultata se amesteca citeste tot |
SNITEL DE PORC MISTRETDupa ce se curata carnea de pieliti, se taie in felii subtiri, se condimenteaza, se bat cu ciocanul de snitele, se dau prin faina de grau, apoi se pun intr-o tigaie la prajit. Dupa ce se prajesc snite citeste tot |
![]() |
![]() |