pescuit

vanatoare

friptura de iepure la cuptor

Ingrediente reteta culinara :

Friptura de iepure la cuptor


- 1 iepure
- morcovi
- o legatura de patrunjel
- 3 cepe portivite
- gogosari sau ardei capia
- o cana cu vin alb
- 3 rosii mici
- ardei iute
- o caciulie de usturoi
Compozitie pentru uns carnea de iepure:
- rozmarin, piper, sare, ulei de masline, salvie, cimbru, boia, jumatate de lamaie

Preparare reteta culinara :

Se spala si se curata legumele, se taie in bucati mai mari, se unge o tava cu ulei si se aseaza legumele. Se curata si se spala iepurele, se taie in 6 parti si se aseaza in tava peste legume. Se prepara un sos din : rozmarin, putina salvie, cimbru, boia, piper, sare, 100 ml ulei de masline, 1/2 de lamaie stoarsa, cu care se ung bucatile de carne de iepure, dupa care se adauga o jumatate de cana de vin alb. Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor, la foc mic aprximativ o ora si jumatate, dupa care se ia folia si se lasa sa se rumeneasca. Se poate servi cu garnitura de cartofi prajiti, copti, sau fierti.

Info : Aceasta reteta culinara nu contine fotografie de prezentare


Va dorim pofta buna !

Alte retete vanatoresti din IEPURE
FRIPTURA DE IEPURE VANAT 1328727063 FRIPTURA DE IEPURE VANAT 1328727063
Se aseaza intr-o cratita(tava) un strat de morcov, telina, ceapa, patrunjel, taiate rondele. Se curata carnea de iepure de pielite si se spala si se unge bine cu grasimea de porc(unt), dupa care se as

IEPURE CU SOS VANATORESC IEPURE CU SOS VANATORESC
Legumele pentru prepararea supei se taie rondele, se acopera cu 70-90 ml de otet si apa retul pana la 1,7 litri, se adauga sare, foi de dafin, piper apoi se pune la fiert aproximativ 15 minute.

IEPURE IMPANAT LA CUPTOR IEPURE IMPANAT LA CUPTOR
Se curata iepurele si se spala, se impaneaza cu bucatele mici de slanina afumata si usturoi, se condimenteaza cu sare, piper, cimbru apoi se lasa la marinat cel putin 2 zile. Dupa ce se scoate de la m

IEPURE LA CEAUN IEPURE LA CEAUN
Se curata iepurele si se spala, se taie in bucati mai mici, se caleste ceapa taiata pestisori intr-un ceaun unde s-a mai adaugat si putin ulei, sunca sfumata taiata mai marunt. Se adauga si bulionul s

IEPURE VANATORESC CU CIUPERCI IEPURE VANATORESC CU CIUPERCI
Compozitia de marinare contine : o cana de otet, o cana de ulei, o telina data pe razatoare, o ceapa tocata pestisori, 1 litru de vin, 5 catei usturoi tocat marunt, sare, piper.

Dupa ce s

IEPURE VANATORESC CU MAMALIGA PRAJITA IEPURE VANATORESC CU MAMALIGA PRAJITA
Se spala carnea si se taie in bucatele mai mici, se da carnea printr-un castron in care am pus vin alb si cu otet apoi se scurge carnea si se aseaza intr-un castron curat. Se adauga cateva frunze de s

Login
Inregistrare
Resetare parola
Marti, 12 Decembrie 2017
solunar pescuit decembrie Solunar decembrie 2017