pescuit

vanatoare

pulpa de caprior la tava

Ingrediente reteta culinara :

Pulpa de caprior la tava


- pulpa de caprior
-slanina de porc afumata
- ulei de floara soarelui
- vin
- piper macinat
- sare

Preparare reteta culinara :

De obicei carnea de caprioarr este destul de frageda si nu mai necesita marinare inainte de preparare. Pentru preparare pulpa de caprior la tava se unge cu ulei de floarea soarelui amestecat cu putin rom, apoi se lasa sa stea 3 - 4 ore. Dupa ce a stat 3 - 4 ore se ia pulpa de caprior si se jupoaie, se sterge cu un prosop de bucatarie,astfel indepartandu-se firele de par ramase lipite pe carne, se fac mici incizii si se impaneaza pulpa cu felii subtiri de slanina de porc afumata. Se sareaza apoi se pune intr-o marinata formata din otet, apa, vin, morcovi, foi de dafin, usturoi. Dupa ce a stat aproximativ 2 - 3 ore in marinata, se sterge bine si se unge iar cu ulei de masline, apoi se aseaza intr-o tava si se baga la cuptor la foc iute. Se va intoarce pulpa de caprior pe toate partile ca sa se rumeneasca uniform si se stropeste cand si cand cu ulei de floarea soarelui. Dupa ce s-a facut pulpa de caprior la tava, se scoate pe un platou, iar in sosul ramas din tava unde a fost rumenita pulpa, se adauga un pahar de vin sau apa, dupa care se mai da la fiert putin. Zeama rezulata din tava se va pune peste bucatile taiate de pulpa de carpior. Pulpa de caprior la tava se serveste cu garnitura de cartofi prajiti sau natur, muraturi, alaturi de un pahar de vin rosu.

Info : Aceasta reteta culinara nu contine fotografie de prezentare


Va dorim pofta buna !

Alte retete vanatoresti din CAPRIOR
TOCANA DE CAPRIOR TOCANA DE CAPRIOR
Dupa ce a fost spalata carnea de caprior se pune la marinat, iar dupa ce se scoate de la marinat (cel putin 2 zile) se taie bucatele mai mici. Se taie morcovii, telina si patrunjelul, ceapa si se praj

Login
Inregistrare
Resetare parola
Marti, 12 Decembrie 2017
solunar pescuit decembrie Solunar decembrie 2017