despre pescuit
pescuit sportiv Acasa unde pescuim Unde pescuim anunturi gratuite Anunturi solunar Solunar contact Contact ☰ MENIU

Permis pescuit 2022

 • DESPRE PERMIS PESCUIT 2022

  Permis de pescuit 2022 ANPA, este un document netransmisibil, creat si eliberat online de catre Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura.
  In baza permisului de pescuit 2022 ANPA se poate practica legal pescuitul sportiv recreativ, conform legislatiei in vigoare, in habitatele piscicole naturale, care nu sunt contractate de catre asociatiile de pescari recreativi, in afara de Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.
  Permisul de pescuit 2022 ANPA se elibereaza gratuit, persoanelor care il solicita, incepand cu prima zi din 2022 si este valabil pana la sfarsitul anului 2022.
  Permisul de pescuit 2022 ANPA este valabil doar insotit de documentul in baza caruia s-a eliberat (ex carte de identitate).
  Referitor la zonele de pescuit, exista ape contractate si ape necontractate de catre asociatiile de pescari.
  Listele cu apele contractate si apele necontractate le gasiti pe site-ul ANPA. Lista habitatelor piscicole naturale necontractate de catre asociatiile de pescari recreativi, la data 1 august 2021 se poate gasi aici , iar lista habitatelor piscicole naturale contractate de catre asociatiile de pescari recreativi, la data de 1 august 2021 se poate gasi aici si lista habitatelor piscicole naturale din apele ramase in administrarea directa a Regiei Nationala a padurilor - Romsilva se poate gasi aici

  Exista trei categorii de permis de pescuit 2022 ANPA :
  - Permis de pescuit 2021 pentru Marea Neagra (se elibereaza online, gratuit direct de pe site-ul www.anpa.ro)
  - Permis de pescuit 2021 pentru Dunare cu bratele sale si habitatele piscicole naturale necontractate (se elibereaza online, gratuit direct de pe site-ul www.anpa.ro)
  - Permis de pescuit 2022 valabil in habitatele piscicole naturale contractate de catre asociatiile de pescari recreativi (se elibereaza prin intermediul asociatiilor, unde se va plati si o taxa de membru, stabilita local in fiecare judet)

  Asociatiile de pescari recreativi care au contractat habitate piscicole naturale pe anumite sectoare, au drept de exploatare exclusiv pentru resursa piscicola, din acele sectoare. Este bine de stiut ca doar asociatia respectiva poate emite permis de pescuit ANPA 2022, pentru acele sectoare.

  Permisul de pescuit ANPA 2022 pentru apele contractate este nominal.
  Intre asociatiile de pescari recreativi poate exista un acord de reciprocitate scris, bilateral sau multilateral, care permite pescarului sportiv, accesul pe sectoarele afalte in concesiune in toata Romania. Fara un acord scris, de reciprocitate, intre asociatii, sectoarele respective de apa nu pot fi pescuite.
  Permisele eliberate de catre o asociatie de pescari, nu sunt valabile pe sectoarele altor asociatii de pescari sportivi, fara un acord de reciprocitate scris.

  Daca doriti sa pescuiti in apele aflate la 30 km de granitele tarii sau tarmul Marii Negre, aveti nevoie de permis de granita (PG). Permisul de granita (PG) reprezinta avizul suplimentar permisului ANPA necesar pentru pescuitul in apele de frontiera. Permisul de granita (PG) este emis de Politia de Frontiera din judetul de care apartine zona de pescuit. Permisul de granita (PG) se poate obtine prin completarea unui formular si a unei cereri online, dupa care se elibereaza gratuit in termen de 30 de zile.

  Daca doriti sa pescuiti in Delta Dunarii, aveti nevoie de permis pescuit 2022 pentru Delta Dunarii. Permisul de pescuit pentru Delta Dunarii este emis si eliberat de Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD), autoritate diferita de ANPA.

  Cu permis de pescuit 2022 eliberat online de ANPA se poate pescui pe Dunare cu bratele sale si habitatele piscicole naturale necontractate, inclusiv Marea Neagra, respectiv apele de munte gestionate de Romsilva, in functie de tipul permisului de pescuit sportiv.

 • Te-ar mai putea interesa

 • CUS CUS CUS CUS

  Se stie foarte bine ca in functie de sezonul de pescuit si conditiile atmosferice, alegem tipurile, consistenta si marimea momelii. Printre momelile care se prepara destul de rapid si se foloseste cu rapiditate, pentru pescuitul stationar, amintim bo


 • DANDINETA DANDINETA

 • Cand mergem la pescuit, iarna este bine sa nu ne lipseasca din truse celebrele tablite numite dandinete. Dandineta seamana foarte bine cu o lingura oscilanta, spre deosebire de aceasta, dandineta are un carlig fixat direct la un capat. La celalalt ca


 • DIMENSIUNI MINIME LEGALE PESTI DIMENSIUNI MINIME LEGALE PESTI

  Dimensiunile minime, in centimetrii, ale pestilor si ale altor vietuitoare acvatice, care pot fi pescuite in apele de suprafata din Romania, inclusiv in Marea Neagra, sunt urmatoarele :

  DROJDIE FACUTA IN CASA DROJDIE FACUTA IN CASA

  Ingrediente necesare preparare drojdie facuta in casa:
  - 100 ml bere
  - 1 lingurita de zahar
  - 1 lingura de faina

  Mod de preparare drojdie facuta in casa:
  Se amesteca toate ingredientele si se tine la temperat


 • EMITEREA PERMISELOR DE PESCUIT RECREATIV IN SISTEM ONLINE EMITEREA PERMISELOR DE PESCUIT RECREATIV IN SISTEM ONLINE

  Incepand cu data de 08.05.2019, va deveni functional sistemul online de emitere a permiselor de pescuit recreativ, pentru Marea Neagra si fluviul Dunarea cu bratele sale si habitatele piscicole naturale necontractate de asociatiile de pescari recreat


 • FAZELE LUNII FAZELE LUNII

 • Luna este satelit al planetei Pamant. Luna executa o miscare de rotatie in jurul Pamintului pe o perioada de 27,3 zile. Miscarea de rotatie este aproape circulara. O rotatie completa a lunii in jurul Pamantului defineste perioada siderala. Aceasta pe


 • JUVELNIC PLASA SAU MINCIOG JUVELNIC PLASA SAU MINCIOG

 • Ce tip de juvelnic sa alegem ? Poate unii dintre voi nici nu s-au gandit la acest lucru, dar majoritatea baltilor private au impus in regulamentul de pescuit folosirea de plase de tinut pestii, mincioguri si juvelnice, care sa nu fie din sarma, punga


 • LANSETE CRAP LANSETE CRAP

  In pescuitul la crap se folosesc lansete mai robuste decat cele folosite la pescuitul la spinning sau cu plute culisante. Lungimea lansetelor de crap variaza intre 3,6 metri si 4,2 metri. Lansetele de crap care sunt mai lungi permit aruncari la dista


 • PERMIS PESCUIT 2012 PERMIS PESCUIT 2012

 • Ordinul-297-din-28-decembrie-2011
  MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
  ORDIN nr..... din....
  pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 15/2011 privind conditiille de practi


 • povesti pescaresti

  Toate editorialele, articolele si subiectele de pescuit


 • Inapoi
 • Adauga articol despre pescuit !