pescuit

vanatoare

Vanatoarea la panda mistret


DESCRIEREA ARTICOLULUI DE VANATOARE


VANATOAREA LA PANDA MISTRET

Pentru fiecare vanator, bucuriile si sperantele se reinnoiesc, odata cu deschiderea sezonului de vanatoare la mistret, ca in fiecare an, pe 1 august. In vederea unei partide de vanatoare cat mai reusita, trebuie sa tinem seama de cateva sfaturi de baza.
Una dintre cele mai utilizate metode de vanatoare la mistret este vanatoarea la goana, dar la inceputul sezonului mistretul se vaneaza de obicei, stand la panda.
Vanatoarea la panda nu deranjeaza mediul ca si vanatoarea la goana. In cazul in care inainte de dimineata partidei de vanatoare inceteaza ninsoarea, se poate opta pentru alta metoda de vanatoare cu rezultate remarcabile si anume vanatoarea pe urma mistretului. Dimineata se poate merge pe urmele proaspete ale mistretilor vand mari sanse de izbanda in gasirea lor.
In perioada august - septembrie, vanatoarea la mistret se poate face, la panda,la marginea lanurilor de cartofi si porumb, mistretii hranindu-se cu placere din acestea.
Pentru o partida de vanatoare la panda trebuie luati in considerare mai multi factori cum ar fi : buna cunoastere a reliefului, a cararilor folosite pentru deplasarea vanatului, intensitatea si directia din care sufla vantul.
Deasemenea nu trebuie sa neglijam echipamentul necesar in verderea realizarii unei partide, cat mai reusita, de vanatoare la panda. Printre accesoriile necesare putem enumera : pelerina de ploaie, cateva haine de schimb, o funie, o lanterna cu baterii de rezerva, un cutit bine ascutit, binoclu, alimente si nu in ultimul rand haine groase, pentru a oferi vanatorului un confort termic ridicat, tinand seama ca la panda sta mai mult pe loc.
Exista doua tipuri de panda pentru vanatoarea la mistret : panda de dimineata si panda de seara, cu avantaje si dezavantaje.
Panda de dimineata
-dezavantaje : trebuie sa ne trezim dimineata pe intuneric pentru a intra in locul de panda, acesul la locul de panda mai dificil, datorita lipsei de lumina (nu trebuie sa folosim surse de lumina, acestea pot speria vanatul si drept urmare pot compromite partida de vanatoare).
-avantaje : in cazul ranirii vanatului, se poate lua urma mult mai usor, datorita luminii soarelui.
Panda de seara
-avantaje : nu trebuie sa ne trezim dimineata devreme, accesul in locul de panda se poate face mai usor.
-dezavantaje : in cazul ranirii vanatului, luarea urmei este foarte dificila, datorita lipsei luminii. In cele mai multe cazuri trebuie sa asteptam pana dimineata, pentru a pleca in urma cautarii vanatului ranit.
Odata ajuns in locul de panda, vanatorul trebuie sa despacheteze echipamentul si sa se aseze intr-o pozitie cat mai comoda care sa permita observarea terenului fara sa execute miscari ample. Fata de vanatoarea la goana, vanatoarea la panda are un caracter selectiv, vanatorul putand observa cu atentie vanatul, inlaturand sansele de a trage asupra vanatului nedorit.

ALTE ARTICOLE DE VANATOARE
OUA DE PREPELITA
Prepelita este o pasare foarte folositoare pentru om, datorita bunurilor cu caracter tamaduitor, care ni le ofera. Carnea si ouale de prepelita sunt extrem de apreciate si recunoscute datorita efectelor curative care le au pe plan medical. Ouale de p
URSUL
Ursul este un mamifer mare cu trup masiv, acoperit cu blana, de culoare maroniu deschis sau maroniu spre negru, in fuctie de specie si de mediul in care traieste. Privind aspectul masiv, putem spune la prima vedere ca ursul este un animal molcom, car
VEVERITA
Veverita este un animal care se gaseste pe intregul glob pamantesc, mai putin in regiunile polare, Madagascar si Australia. De obicei, veverita traieste in scorburile copacilor sau vizuine sapate in pamant. Veverita este un animal foarte foarte activ


Inapoi


Login
Inregistrare
Resetare parola
Sambata, 18 August 2018
solunar pescuit august Solunar august 2018